Слимаки і равлики повилітають як ошпарені з ділянки: посадіть ці 5 рослин – молюски їх запах не переносять

Слимаки та равлики — такі мізерні істоти, але стільки мороки від них! Редакція сайту "Добрі новини" розповідає, як очистити город від цих крихітних ласунів.

Слимаки та равлики. Ці істоти не такі вже й милі та беззахисні, як їх змальовують у дитячих мультиках і казках. Вони хитрі та ненажерливі. Вони прокидаються вночі та йдуть полювати на ваші насадження. Коли на вулиці сонячно — шукай вітра в полі, їх майже неможливо знайти, а ось коли вже темно, ці молюски починають безжалісно пожирати ваш ще нестиглий врожай.

Однак, їхній появі можна зарадити. У цьому допоможуть ефіроолійні рослини. Вони не лише служать природними репелентами, але й додають шарму грядкам своїми ароматами. Крім того, ефірні олії, що містяться в їхньому листі і стеблах, мають лікувальні властивості та незамінні на кухні. Тож посадивши їх у себе на городі, ви вб’єте одразу двох зайців: захистите врожай від слимаків і зберете цілу аптечку природних засобів.

Як позбутися слимаків на городі: 4 простих трюки
Дачники розповіли про рослини, які відлякують слимаків: і отрути не треба

Перший у списку — розмарин. Але не звичайний, а саме лікарський. Його листя виділяє потужний аромат з нотками хвойних дерев, цитрусу і камфори — коктейль, який відлякує слимаків так само ефективно, як вас може вразити цей запах своїм шармом. Посадивши кілька кущів розмарину вздовж грядок, ви створите природний бар’єр, через який молюски не наважаться пролізти.

Якщо хочете, щоб ваші грядки були не лише захищені, але й виглядали чудово, варто посадити чебрець. Ця низькоросла рослина — справжній майстер в боротьбі зі шкідниками. Її запашні речовини не залишають слимакам жодного шансу.

А ось петрушка посівна здивує не лише своїми пряними властивостями, але й здатністю відлякувати непроханих гостей городу. Камфора — ось той секрет, що не дасть молюскам наблизитися до ваших рослин. І поки слимаки тікають, ви можете сміливо зривати зелені гілочки для своїх улюблених страв, знаючи, що вони не лише прикрасять ваші салати, а й збагатять організм корисними вітамінами.

Городники розповіли, які 3 поради не допоможуть прибрати слимаків на городі
Дачники розповіли про рослини, які відлякують слимаків: і отрути не треба

Шавлія — це ще одна рослина, яку варто вирощувати, якщо ви хочете захистити свій урожай. Її ефірні олії діють як магніт для бджіл і одночасно відлякують слимаків. Сильний аромат шавлії не дозволяє шкідникам підходити до рослин, а господарям дарує можливість використовувати цю траву для лікування і навіть для кулінарних експериментів.

І на завершення — базилік. Його запах запашного перцю з нотками солі, який ми так любимо в стравах, для слимаків є справжнім кошмаром. До того ж, ця городина — це одна з найстаріших і найкорисніших приправ, яка також володіє медичними властивостями. Завдяки йому, ви зможете не лише прикрасити свої страви, а й тримати шкідників на відстані.

Популярне

Подібні новини