Набридлу фітофтору поборете навіки: диво-спосіб від фітофторозу на городі – працює “на ура” і з 1-го разу

Фітофтороз — популярна історія, з якою хоча б раз у житті стикався кожен дачник. Розповідаємо, як вивести його швидко і без додаткових витрат з городу.

Фітофтороз — це не просто назва хвороби. Це справжня трагедія для багатьох дачників, які вирощують томати. Цей грибок обожнює пасльонові культури і саме він може стати причиною швидкої втрати всього врожаю, адже якщо не вжити заходів своєчасно, він легко перекинеться з томатів на картоплю, завдаючи ще більшої шкоди.

Ця недуга проявляється підступно. Спочатку листя вкривається темними плямами, які немов естафету передають один одному.Зелена маса, яка ще вчора була соковитою, починає жовтіти і відмирати.

Як боротись із фітофторою на помідорах
Експерти розповіли, як швидко вивести фітофтору з томатів

На цьому етапі важливо пам’ятати: фітофтора не лише шкодить томатам, але й любить “попрацювати” з іншими пасльоновими культурами, наприклад з картоплею. Вона здатна миттєво поширюватися, адже спори гриба можуть жити в ґрунті, залишках рослин, на інструментах, а навіть на насінні.

Одним з найефективніших способів боротьби з цим видом патогенних мікроорганізмів є настій часнику з марганцівкою. Цей натуральний засіб не тільки відлякує шкідників, але й зміцнює рослини. Для приготування потрібно взяти 100 грамів обов’язково свіжого часнику, подрібнити його та залити однією склянкою води.

Дачники розровіли, як боротися з фітофторозом на городі
Експерти розповіли, як швидко вивести фітофтору з томатів

Настоюйте протягом доби, потім проціджуйте і доведіть об’єм до 10 літрів, додавши 1 г марганцівки. Цей розчин потрібно використовувати для обприскування рослин кожні 10 днів.

Хочемо звернути увагу, що такий метод спрацює лише на початкових стадіях захворювання, коли уражено менше 85% рослини. Запущені випадки часником, на жаль, не врятувати. Якщо ви бачите, що грибок уразив зелену масу і плоди, то нічого не лишається більше, як викинути кущ і краще подалі від свого городу.

Популярне

Подібні новини