Спитала у 73-річної сусідки-бабусі, що означає, якщо курка знесла дуже маленьке яйце: народні прикмети

Курочки — справжні наші годівниці. Проте, і у них можуть виникнути складнощі. Що означає, коли пташка знесла ну зовсім крихітне яйце? Розповідаємо детально.

Його називають “півнячим” та “відьминим” яйцем. Коли це воно з’являється у курнику, хорошого — мало.

Що ж означає поява такого “сюрпризу”? Ще у давні часи люди вірили, що це не до добра. І частково мали рацію. У віруваннях наших пращурів, яйце завжди символізувало світ та добробут. Вважалося, що саме з нього пішло життя і виникнув Всесвіт. Коли курки починали “дрібнити”, то це могло означати вроки, хворобу, що наближається або навіть згорілу хатину!

Перетворю воду, в якій варилися яйця, на супердобриво для рослин
Експерти розповіли, чому і коли кури несуть яйця, розміром з перепелине

Якщо таке ставалося на Страсну п’ятницю, то взагалі після Великодня пращури могли запросити священника, освятити оселю, аби ніяка темна сила не стала перепоною у всіх справах.

Так, як яйце — символ багатого роду, то була також така прикмета: в оселі, де є вагітна дівчина курка принесла “відьмине” яйце — дитина не народиться або з’явиться на світ з такими вадами, що жоден цілитель не зможе поставити на ноги.

Що про це говорить наука?

Експерти детально пояснили, чим людині можуть зашкодити яйця категорії С0
Експерти розповіли, чому і коли кури несуть яйця, розміром з перепелине

Насправді все не так страшно, як описують прикмети. Якщо у вас молоді ряби, які, здається, ще вчора були жовтими курчатками, то причина в тому, що їх організм ще повноцінно не сформувався і репродуктивна система досі не готова до потомства. Давайте у корм більше кальцію і згодом ситуація зміниться.

Причини можуть бути й медичними. Наприклад, запалення яйцепроводу або сальпінгіт не дають пташці сформувати повноцінного нащадка у шкаралупі. Якщо у курки спостерігається запалення, це може призвести до появи маленьких яєць без жовтка або білка. Якщо ви знайшли у своєї пернатої улюблениці захворювання — не затягуйте з лікуванням, адже недуги швидко передаються від одної особини до іншої.

Популярне

Подібні новини