Чому малина не родила влітку: 3 основні причини, чому ваші кущі простояли лисими і не дали ні 1 ягідки

Якщо ваша малина не вродила цього року, розчарувала пустими кущами, то проведіть аналіз можливих причин, а ми постараємось вам в цьому допомогти.

Навіть досвідчені дачники стикаються з ситуацією, коли кущі малини виглядають здоровими, але не дають бажаного врожаю. Чому так відбувається і як виправити цю ситуацію?

Неправильне місце посадки

Кущі малини до нового сезону готую тільки за цією ефективною схемою – для врожаю камаз знадобиться
Городник розповів, чому малина може не вродити влітку

Ця солодка ягода любить добре освітлені місця, які захищені від сильного вітру. Якщо кущі посаджені в затінених ділянках або в низинах, де застоюється волога, це може вплинути на врожайність. У тіні рослина не отримує достатньо світла для фотосинтезу, що уповільнює ріст і розвиток квіткових бруньок.

Недостатній полив та живлення

Недостатня кількість вологи, особливо під час формування ягід, може призвести до того, що рослина скидає квіти або зав’язі. Водночас надлишок води також може бути шкідливим, спричиняючи загнивання кореневої системи. Найкращим розв’язанням такої проблеми стане крапельний полив.

Зверніть увагу на те, що малина активно споживає азот, фосфор, калій, а також мікроелементи, такі як залізо, магній та бор. Тому ранньою весною підгодовуйте малину азотними добривами, такими як аміачна селітра, перед цвітінням та у період формування ягід використовуйте комплексні добрива з фосфором та калієм, а після збору врожаю внесіть органічні добрива (перегній, компост), щоб відновити родючість ґрунту.

Неправильна обрізка, захворювання та шкідники

Садівники розповіли, як і коли підготувати кущі малини до нового сезону
Городник розповів, чому малина може не вродити влітку

Якщо ви виконуєте обрізку неправильно або не вчасно, це може позначитися на родючих пагонах. Значить щороку після збору врожаю обрізайте старі дворічні пагони, залишаючи не більше 8-10 молодих й найсильніших на кожен кущ. Боріться з різними захворюваннями малини, таких як антракноз, сіра гниль, коренева гниль та вірусні інфекції, а також зі шкідниками: малиновим жуком, попелицями та кліщами.

Популярне

Подібні новини