Грядок огірків не маю, але завжди при врожаї: посадила ось таким несподіваним способом і виростила 50 кіло

Повірте, зовсім не привід відмовлятися від свіжих огірків прямо з грядки навіть тоді, коли на вашій дачній ділянці не вистачає місця для їх вирощування. Ми вирішили підказати вам креативні рішення.

Завдяки їм ви цілком зможете обійтися без традиційної грядки.

Вазони — це один із найпопулярніших варіантів для вирощування огірків на обмеженій площі. Обирайте такий, щоб мав діаметр не менше 30 см та був глибиною 40-50 см. Зробіть кілька отворів на дні та по боках. Суть полягає в тому, що огірки вирощуються у підвісних контейнерах, з яких пагони звисають донизу. Отже, вставте молодий саджанець огірка через отвори так, щоб корінь залишався всередині, а стебло звисало назовні. Саджанець добре закріпіть у ґрунті. Підживлюйте раз на три тижні добривом для квітучих рослин.

Вирощування огірків у винних бочках

Експерти розповіли, як приготувати ідеальне добриво для огірків у відкритому ґрунті
Городник розповів, в якій тарі можна і треба вирощувати огірки

Винні бочки — це не тільки стильний елемент садового декору, а й зручна тара для вирощування огірків. Вони забезпечують достатньо місця для кореневої системи, добре тримають вологу і зберігають температуру ґрунту.

Заповніть бочку з дренажними отворами ґрунтом з компостом та піском на 2/3 об’єму. Висаджуйте туди розсаду або насіння. Між рослинами залишайте відстань близько 20 см. Надалі підв’язуйте пагони до кілочків або встановлюйте опори, щоб рослина не пошкодилася.

Вирощування у цеберках

Цеберки — це простий і доступний спосіб вирощувати огірки навіть на невеликому просторі. Вони легко переміщаються, що дозволяє уникати сильних вітрів або занадто яскравого сонця.

Вирощування в автомобільних шинах

Кращий сорт огірків для теплиці та ґрунту
Городник розповів, в якій тарі можна і треба вирощувати огірки

Автомобільні шини — це ще один варіант контейнера, який часто використовують садівники. Вони легко доступні, утримують тепло та дозволяють створити високу грядку для огірків. На дно покладіть дренажний шар з каміння чи битої цегли, а тоді заповніть родючою сумішшю з ґрунту та перегною. Висаджуйте огірки у центрі, а між рослинами залишайте відстань близько 15-20 см.

Популярне

Подібні новини