Забутий метод з радянських часів: цей засіб восени захистить ваш сад від хвороб і шкідників на довгі роки

Восени робота на дачних чи присадибних ділянках не завершується. В цей потрібно подбати про плодові дерева. Як саме правильно це робити - читайте далі.

Коли листя дерев восени опадає – для городників настає важлива пора обробки дерев та кущів від хвороб та шкідників.

У сьогоднішній статті ми розповімо, як в цьому допоможе бордоська рідина, яка зарекомендувала себе в якості ефективного препарату, та й коштує недорого.

Якщо на ваших деревах з’являється парша або плями, то на допомогу прийде бордоська рідина, яка містить у своєму складі фунгіцид — мідний купорос.

Крім того, речовина насичена вапном, яке перешкоджає випаленню рослин. Застосовувати розчин можна широко: він врятує яблуні, груші, виноград, кущі смородини та малини від сірої гнилі, кучерявості та різних грибкових захворювань.

Рідина має стійкість до дощових опадів. Як приготувати розчин бордоської рідини необхідної концентрації? Хоча змішати інгредієнти легко, уважність при приготуванні не завадить. Для того щоб приготувати одновідсотковий розчин, потрібно змішати мідний купорос із вапном у співвідношенні 100/120 грамів.

Городники розповіли, як восени обробити плодові дерева
Городники розповіли, як восени обробити плодові дерева

Сухі компоненти легко розчиняються в гарячій воді, тому спочатку вливаємо в суміш гарячу воду, а вже потім доводимо розчин до необхідної кількості водою будь-якої температури. Не варто готувати розчин у пластику чи залізі. Перевірити правильність приготування препарату потрібно за допомогою лакмусового папірця. Його опускають у рідину: якщо колір залишився білим або став червоним, це свідчить про недостатню кількість вапна. Якщо ж смужка забарвилася в синій колір — усе зроблено правильно.

Як бачите, нічого складного немає. Проте, якщо ви неухильно будете дотримуватись наших рекомендацій, то ваші дерева будуть здоровими, і, відповідно, зможуть потішити рясним врожаєм.

Популярне

Подібні новини