Ваш унітаз сяятиме, як 5-каратний діамант: секретний засіб, який приховують клінери. Блиск гарантовано!

Догляд за санвузлом - справа може й неприємна, та уникнути її ніяк не можна. Тож розповідаємо про прості та ефективні способи зробити так, щоб унітаз сяяв без зайвих клопотів.

Сьогодні поговоримо про те, як правильно чистити унітаз. Найголовніше – правильно вибрати засіб для чищення. Найефективнішими, на думку багатьох домогосподарок, є засоби типу “Domestos”. Є багато засобів, які добре справляються з мікробами, тому краще вибрати той, що підходить вам за ціною, якістю та зручністю.

Багато домогосподарок звикли використовувати для чищення унітазу “Білизну” або кальциновану соду. Для тоо, щоб відмити унітаз зазвичай”Білизну” заливають окропом, наливають в унітаз і залишають до ранку. Обов’язково слід закрити кришку унітаза, оскільки може залишитися різкий неприємний запах “Білизни”.

Пам’ятайте, що треба обов’язково мати гумові рукавички. Краще вибирати міцні й довгі рукавички, щоб виключити ймовірність контакту шкіри з засобом для чищення.

Потрібно також мати губку, бажано з твердою поверхнею з одного боку. Варто добре провітрити санвузол, адже пари, які виділяє засіб для чищення, несприятливо впливають на організм людини та мають дуже специфічний запах. Під час генерального прибирання краще заздалегідь зняти кришку унітаза та сидіння, щоб почистити їх окремо. Для цього треба відкрутити кріпильні гвинти.

Господині розповіли, як легко відмити до блиску унітаз
Господині розповіли, як легко відмити до блиску унітаз

При чищенні унітаза необхідно залити засіб для чищення під обідок і рівномірно вниз, до зливного отвору. Бажано видалити всю воду за допомогою невеликої ємності, залишки зібрати губкою. Після цього залити засіб для чищення і залишити його на 15–20 хвилин. Після цього надягаємо рукавички й починаємо чистити внутрішні стінки унітаза. Особливу увагу слід приділити важкодоступним місцям під обідком і зливному отвору, адже саме там накопичується найбільше мікробів та забруднень.

Під час зливу води з бачка потрібно терти губкою поверхню, яку було оброблено, щоб залишки засобу для чищення повністю змилися. Не забудьте також очистити кришку, сидіння, зовнішні стінки унітаза та зливний бачок. Для цього не обов’язково використовувати агресивні засоби, достатньо м’якого очищення.

Щоб ваш санвузол був свіжим, можна використовувати освіжувач повітря або освіжаючі таблетки. Для того щоб унітаз завжди виглядав як новий, прибирання та чищення потрібно проводити регулярно.

Популярне

Подібні новини