Підгодівля із цибулевого лушпиння для різних рослин: на 2 л води беру 100 г і готую чудо-настій

Кожен городник мріє виростити рясний урожай, який стане гідною нагородою за витрачений час та зусилля. Досягти ж бажаного результату без підгодівлі та охорони від "непроханих гостей" не вдасться.

Саме тому на думку досвідчених городників цибулеве лушпиння для городу та саду може стати найкращою підмогою серед народних засобів, що допоможе отримати урожай високої якості. Розповідаємо, як приготувати підживлення з цибулевого лушпиння для різних культур.

Цибулеве лушпиння для огірків

Для підживлення огірків досвідчені городники рекомендують застосовувати настій з лушпиння цибулі. Його слід використовувати протягом усієї вегетації огірків для обприскування. Періодичність застосування становить 1 раз на 7-10 днів. Обробку проводити у вечірній час у суху, безвітряну погоду.

Як приготувати підгодівлю для огірків? В емальовану ємність насипати 100 г лушпиння цибулі, потім залити 2 л гарячої води, накрити кришкою та настоювати протягом доби. Перед використанням процідити та розбавити у 7 л води. Під кожен кущ слід вилити 250-500 мл.

Цибулеве лушпиння для плодових чагарників

Підгодувати народним засобом можна смородину, аґрус, малину та інші плодові чагарники. Це дозволяє підвищити врожайність та забезпечити запаси життєвих сил на період після плодоношення.

Використовувати відвар рекомендується під час цвітіння та формування зав’язі (1-2 рази на кожен період, з мінімум 5 днями перерви). Ним потрібно поливати кущі із розрахунку 3 л на кожен.

Знайшла рецепти ефективних підживлень з цибулевого лушпиння для різних культур – ось як треба робити
Знайшла рецепти ефективних підживлень з цибулевого лушпиння для різних культур – ось як треба робити

Як приготувати відвар для плодових чагарників? У каструлю насипати 300 г лушпиння цибулі, потім залити їх 8 л гарячої води. Суміш проварити на повільному вогні 25 хвилин (процес кипіння). Після закінчення накрити кришкою і дати можливість охолонути. Перед застосуванням відвар процідити та розбавити в 15 л води.

Цибулеве лушпиння для квітів

Підходить добриво і для квітів. Використовувати його можна протягом усієї вегетації квіткових культур з періодичністю 1 раз на 10-15 днів.

Настій сприяє пишному та тривалому цвітінню, а також підвищує морозостійкість багаторічників. Його рекомендується застосовувати для поливу та позакореневого підживлення (об’єм – на око).

Як приготувати підживлення для квітів? У 10-літрове відро висипати 200 г цибулевого лушпиння, потім залити гарячою водою, щоб рідина їх повністю покрила. Настій витримати дві доби у накритій кришкою ємності. Після закінчення часу процідити та розбавити водою у співвідношенні 1:2.

Популярне

Подібні новини