Осіннє частування для яблуньки: підгодовую “королеву саду” цим міксом – і вона дякує відрами солодких яблук

Восени в городників справ ще вистачає. Саме час приділити увагу яблуні у саду, щоб в наступному році дерево було здоровим і потішило солодкими плодами.

Яблуня — один з найпопулярніших фруктових представників у вітчизняних садах. Її плоди завоювали серця багатьох, адже вони не лише смакують, а й мають неабияку користь для організму.

Напередодні зимових холодів важливо виконати низку процедур, які допоможуть вашому яблуневому саду успішно пережити морози та забезпечать щедрий урожай і високу якість фруктів у наступному сезоні.

Першочергово слід ретельно очистити простір навколо дерева від опалого листя. Не варто ігнорувати цей етап, оскільки рослинні залишки під деревом можуть зашкодити ґрунту та негативно вплинути на сад загалом. Наступним кроком є обробка ґрунту: відступивши від стовбура на півметра, акуратно перекопайте землю по колу.

Городники розповіли про осіннє підживлення яблунь
Городники розповіли про осіннє підживлення яблунь

Паралельно з цим можна внести поживні речовини — під кожне дерево доцільно додати два відра перегною, 50 грамів суперфосфату та 30 грамів калію хлористого.

За умов посушливої осені яблуню обов’язково потрібно полити, щоб забезпечити тривале збереження вологи в ґрунті. Досвідчені садівники часто застосовують мульчування для утримання вологи. Далі слід позбутися небажаних наростів — мохів і лишайників. Їх видаляють за допомогою металевої щітки, попередньо обробивши спеціальним препаратом. Після цього проводять санітарну обрізку, видаляючи сухі гілки, а місця зрізів обробляють садовим варом.

Для захисту стовбура від сонячних опіків та пошкоджень гризунами, його необхідно побілити. Також рекомендується профілактично обробити дерево інсектицидами для запобігання нападам шкідників.

Як бачите, все дуже просто! Головне не пропускати жоден пункт з наших рекомендацій, адже кожна з них має надзвичайно важливе значення. І яблуня в саду вам обов’язково віддячить соковитими та солодкими плодами. Тож бажаємо вам успіхів у городньо-садових справах!

Популярне

Подібні новини