Городники в захваті: знайшли підживлення, яке робить овочі стійкими до хвороб і морозів. Ефект – вау!

Восени дуже важливо підживити землю, щоб наступного року врожай вас приємно здивував. Та чим краще обробити город? Про всі аграрні хитрощі читайте далі.

Коли настають осінні холоди, грамотний садівник замислюється над тим, як примножити врожай наступного року. Яким добривом підгодувати наш ґрунт? Садівники часто застосовують органічні речовини або звертаються до народної методики. Проте гарного врожаю без мінеральної складової все ж таки не дочекатися. Наша сьогоднішня розмова присвячена калімагнезії.

Калімагнезія – це мінеральне підживлення на основі калію, в якому також містяться магній і навіть сірка. Кожен із цих мінералів виконує свою функцію. Калій допомагає рослинам не хворіти і справлятися самостійно зі шкідливими мікроорганізмами. Магній сприяє підвищеному росту рослин, а також збільшує врожай і допомагає рослині пережити температурні перепади.

Як підгодовувати ґрунт калімагнезією в осінній період? Все дуже просто: потрібно взяти дві чайні ложки на один квадратний метр землі і перекопати. Для яких рослин необхідно підготувати ґрунт? Калімагнезію можна використовувати для підживлення картоплі, бобів, помідорів, моркви, перців і навіть ягід. Безумовно, у будь-якого добрива є свої переваги та недоліки.

Експерти розповіли про осіннє підживлення ґрунту
Експерти розповіли про осіннє підживлення ґрунту

Плюси калімагнезії полягають у тому, що вона збільшує швидкість стиглості, приносить більший урожай, загартовує рослини від холодних температур і допомагає у боротьбі зі шкідливими захворюваннями. Це добриво має тривалий ефект на ґрунт. Проте є і мінуси: калімагнезія є вибірковою, адже не підходить для чорнозему та лісового ґрунту. Неправильна обробка може завдати великих збитків ґрунту.

Обробку потрібно проводити в засобах захисту, оскільки засіб є небезпечним для органів дихання.

Як бачите, все неймовірно легко. Але дуже важливо дотримуватись вищеописаних рекомендацій, щоб весною город віддячив за всю турботу. Бажаємо успіхів на грядках!

Популярне

Подібні новини