Без цього калієва селітра не буде просто працювати: 1 важливий нюанс у роботі з добривом, яке подарує врожай

Ті з вас, хто має досвід вирощування городини, знають, що калієва селітра є надзвичайно ефективним добривом. Однак, є певні нюанси, про які поговоримо зараз.

Це добриво, як відомо, містить два основні компоненти: калій (K) і азот (N). Кожен них має свої функції, що й робить його універсальним і корисним для багатьох культур, таких як: томати, огірки, виноград, картопля та ягідні кущі.

Проте, як і з будь-яким добривом, є певні особливості її застосування, які варто враховувати, щоб отримати максимальну користь, а не завдати шкоди рослинам.

Не можна розбавляти калієву селітру гноєм або перегноєм

Секретне добриво, яке замінить перегній на грядках
Городник поділився правилами використання калієвої селітри на городі

Дійсно, вона не повинна змішуватися з органічними добривами, такими як гній чи перегній. Річ у тому, що при змішуванні з органікою може відбутися хімічна реакція, яка призведе до втрати частини корисних елементів. Краще вносити їх окремо, дотримуючись інтервалу в кілька тижнів між ними.

Внесення після дощу або поливу

Обов’язково пам’ятайте, що це калієву селітру слід вносити у вологий ґрунт, тому що вода допомагає швидкому розчиненню її гранул і рівномірному розподілу поживних речовин у ґрунті. Найкращий час для внесення — відразу після дощу або після попереднього поливу.

Температура ґрунту має значення

Тепер точно знаю, коли вносити гній у ґрунт – навесні чи восени: агрономи зі стажем поділилися секретом
Городник поділився правилами використання калієвої селітри на городі

А ви знали, що температура ґрунту впливає на швидкість засвоєння калієвої селітри? Справді, якщо земля холодна, процес засвоєння добрива значно сповільнюється.Тому краще вносити його тоді, коли температура ґрунту вже досить тепла — це зазвичай весна або початок літа.

Небажано вносити велику дозу калію за один сеанс

Зауважимо, що велика доза добрива може спричинити надмірне накопичення речовини в ґрунті, що своєю чергою може пригнічувати засвоєння рослинами інших важливих елементів, таких як магній або кальцій і цей дисбаланс точно негативно позначиться на їхньому розвитку. Зазвичай рекомендується проводити підживлення 2-3 рази за сезон, залежно від потреб конкретного овочу чи кущу.

Популярне

Подібні новини