Горох більше не купую, бо вирощую його за цим родючим методом: родить пишно, збираю по 5 мішків за 1 сезон

Багато хто з нас вважає, що вирощування гороху — це доволі цікаве заняття, бо він не лише дарує смачний врожай, а й допомагає покращити якість ґрунту на ділянці.

Застосовуючи ці прості рекомендації, якими ми хочемо поділитися, ви зможете насолоджуватися соковитими та солодкими стручками гороху протягом усього сезону. Тож створіть на своєму городі маленьке зелене диво!

Найкраще ця бобова культура почуває себе на легких, добре дренованих ґрунтах з нейтральною кислотністю (pH близько 6-7). Тому обирайте сонячні ділянки або місця з легким затінком. Ґрунт повинен бути пухким, добре зволоженим, але без застою води. Отже, перекопуйте землю на глибину 20-25 см за кілька тижнів до посадки, додаючи компост або перепрілий гній, а також вапнуйте її, якщо кислотність підвищена або на тому місці росли гортензії.

Городник розповів, що посадити після збору гороху
Експерти розповіли, як виростити горох на городі без мороки

Перед посадкою важливо обрати сорт гороху, який найкраще підходить для вашого регіону. Різновиди поділяються на дві основні групи: лущильні — це ті, що підходять для консервування та споживання у свіжому вигляді, та цукрові, у яких їстівні не лише зерна, а й стручки, що робить їх ідеальними для салатів.

Перед посівом насіння бажано замочити у воді на 8-12 годин. А ще деякі садівники рекомендують обробляти його фунгіцидами або марганцівкою, щоб запобігти розвитку грибкових хвороб.

Як виростити декоративний горох на ділянці
Експерти розповіли, як виростити горох на городі без мороки

“А коли садити горох?”, — спитаєте ви. Пам’ятайте, що оптимальний час для посіву гороху — рання весна, коли температура ґрунту підіймається до +6°C. Тобто орієнтовно у квітні-травні садимо рослину. Для отримання врожаю впродовж усього літа, ми радимо робити повторні посіви з інтервалом у 10-15 днів. Насіння, як правило, закладається на глибину 4-6 см у легких ґрунтах і 3-4 см у важких, залишаючи між лунками 5-7 см, а між рядами — близько 20-30 см.

Горох потребує регулярного поливу, особливо під час цвітіння та утворення стручків. Регулярно розпушуйте ґрунт навколо кущів та своєчасно видаляйте бур’яни й через 60-70 днів після посіву збирайте перший врожай.

Популярне

Подібні новини