Замість 20 кг гною розсипте це “біле золото” на городі – земля стане як нова: хитрість розумних городників

Восени, коли закінчуються основні городні справи, саме час внести добрива. Такий прийом дозволяє закласти фундамент під майбутній урожай, та наситити ґрунт життєво необхідними поживними речовинами.

У цій статті ви дізнаєтеся, яким ефективним засобом можна підживити землю в осінній період замість дорогого гною.

Кожен городник знає, що восени ґрунт необхідно удобрювати. Адже за сезон земля здатна виснажуватися, тому, якщо ви бажаєте влітку виростити та зібрати рясний урожай, не варто забувати про добрива.

Звісно, ідеальним рішенням буде засипати на садову чи городню ділянку гній. Однак тут є одна вагома проблема. По-перше, це досить недешеве задоволення. До того ж не на кожен город зможе проїхати машина, щоб його вивантажити.

Саме тому досвідчені садівники вигадали альтернативу, причому неймовірно успішну. Зокрема, садівники рекомендують у жовтні розкидати на грядках хитру суміш, яку можна досить просто та швидко зробити власноруч.

Проводити удобрення ґрунту потрібно лише в тих місцях, де в новому сезоні ви плануєте здійснювати посадки.

Отже, щоб приготувати цей “потужний” засіб, вам знадобиться доломітове борошно, яке на 40% складається з кальцію. А такий мінерал, як відомо, не лише розкислює ґрунт, але й сприяє швидкому та правильному формуванню кореневої системи рослин.

Розсипте цей чудо-засіб на городній ділянці – і ви забудете про гній: виснажена земля оживає прямо на очах
Розсипте цей чудо-засіб на городній ділянці – і ви забудете про гній: виснажена земля оживає прямо на очах

Крім того, борошно містить оксид магнію, що покращує живлення рослин та стимулює процес утворення плодів. Для приготування добрива потрібно три кілограми дрібно меленого борошна на 10 літрів води.

Потім необхідно додати до суміші садовий діатоміт, який діє як дезінфектор для ґрунту, знищуючи різноманітних шкідників і хвороби, що захищатиме ваші рослини. Це дозволить уникнути проблем із їхнім здоров’ям.

Досвідчені садівники рекомендують використовувати цю ефективну підгодівлю навесні та восени. З часом захворювання ґрунту зникнуть.

Також у складі діатоміту є безліч корисних речовин, таких як залізо, кремній, магній та інші мікроелементи. Для ефективної підгодівлі вистачить трьох кілограмів підживлення на 10-літрове відро.

Потрібно дуже ретельно змішати доломітове борошно разом із діатомітом, а потім рівномірно розсипати по ділянці. За словами садівників зі стажем, така підгодівля може навіть замінити близько 20 кілограмів гною.

Популярне

Подібні новини