Навіщо я це купила чи ТОП-5 непотрібних речей для саду і городу: марна витрата грошей та вашого часу

Мати дачу — чудово. Тут можна виростити все, що забажається, і побудувати те, що хочеться. Проте деякі дачні споруди та рішення з часом можуть розчарувати господаря, не приносячи радості.

Інколи доводиться навіть відмовляти друзів і сусідів, аби вони не повторювали таких помилок.

Здається, що мати на ділянці каркасний басейн — це чудово. Однак, хоча такі басейни прості в установці і відносно недорогі, з часом вони можуть створити чимало клопоту. Бортики часто ламаються або відриваються, воду потрібно регулярно міняти та обробляти спеціальними хімічними засобами. Спочатку наявність такого басейну приносить радість, але згодом він перетворюється на тягар.

Декоративний ставок теж приваблює багатьох власників ділянок. Проте крихітні ставки швидко починають цвісти, вода набуває неприємного запаху, з’являються жаби та комахи. Такий прудик потребує постійного догляду, і далеко не всі господарі готові до цього.

Ставок із рибками потребує ще більше уваги. Його потрібно регулярно чистити, використовуючи хімічні засоби та спеціальне обладнання. Крім того, не варто забувати, що такий ставок може приваблювати небажаних гостей, з якими доведеться боротися.

Компостна яма здається чудовим рішенням для переробки органічних відходів. Це екологічно, і можна заощадити на вивезенні сміття. Проте запахи від такої ями далеко не найприємніші, і іноді навіть сусіди скаржаться. Крім того, відходи приваблюють чимало комах, щурів і навіть змій.

Дачники розповіли про 5 популярних речей для саду, від яких мало користі
Дачники розповіли про 5 популярних речей для саду, від яких мало користі

Гравійна доріжка також виглядає як гарне рішення — швидко, недорого і надовго. Однак, після першої зими, коли доведеться прибирати сніг разом із камінчиками, господарі змінюють свою думку. Крім того, на доріжці з гравію швидко утворюються колії, де накопичується бруд, і пилу від такого покриття теж немало.

Гамак, улюблений багатьма, насправді не такий зручний, як здається на перший погляд. Він вигоряє на сонці або покривається пліснявою, а довго лежати в ньому незручно, бо починає боліти спина. Якщо у людини вже є проблеми зі спиною, гамак може бути навіть протипоказаний. Крім того, він передбачає відпочинок лише для одного або двох людей. Тому краще придбати зручний шезлонг для комфортного відпочинку.

Популярне

Подібні новини