Побачила, як жінка купує 5 пачок однакових помідорів, і я теж купила: сорт томатів, стійких до фітофторозу

Існує велика кількість сортів помідорів, які мають свої особливості і вкористовуються в залежності від потреб. Сьогодні розповімо про перевірені сорти.

Кожен садівник і городник мріє посадити томати, які були б невибагливими, але давали хороший урожай. Ми вивчили багато літератури, прочитали безліч відгуків і хочемо поділитися з вами, які сорти томатів найкращі для посадки. Звісно, можна довго обирати серед сотень сортів томатів за різними критеріями, але в результаті краще той, у кого найвитриваліші овочі.

Ми склали ТОП-5 варіантів, щоб все ж у вас був вибір, залежно від потреб. На п’ятому місці — томат Єпар F1. В

ін переносить тривалі дощі та холод, зав’язує плоди за будь-якої погоди, стійкий до фітофторозу та бурої плямистості. Плоди вагою понад 150 г. Єдиний мінус — недостатньо солодкий смак у свіжому вигляді, але він чудовий для консервації.

Четверте місце займає Волок F1. Це середньостиглий гібрид із досить великими томатами, зібраними в китицю. Він стійкий до низької освітленості та коливань температури.

Городники назвали найкращий сорт помідорів для городу
Городники назвали найкращий сорт помідорів для городу

Третє місце займає Інтуїція F1. Це гібрид з кистьовим дозріванням, який дає багато плодів вагою від 80 до 120 г. Він стійкий до бурої плямистості. Єдиний мінус — необхідність формувати кущ у два стебла, інакше доведеться довго чекати врожаю.

Друге місце належить сорту Настенька. Це не гібрид, а сорт, і його перевагою є не лише невибагливість, а й компактність. Він ідеальний для середньої смуги, Уралу та Сибіру.

Ще один претендент на друге місце — Благовіст F1. Це м’ясистий томат із великими плодами та сильним імунітетом. Він краще дозріває у теплиці.

І нарешті, перше місце займає томат Третьяковський F1. Це кистьовий гібрид із великими китицями, на яких до дев’яти плодів. Томати великі, малинові та щільні.

Ось такий топ-5 ми хочемо порекомендувати для посадки у наступному році. Ви можете ознайомитися з цими сортами та зробити свій вибір.

Популярне

Подібні новини