Перетворіть залишки мила на “золото”: 5 неочікуваних способів використання обмилків, про які ви не знали

Соціологи давно провели опитування та з'ясували, що в середньому кожен із нас протягом двох тижнів витрачає один шматок мила. Взявши цю цифру за основу, можна дійти цікавого висновку

Він полягає в тому, що більшість із нас викидає залишки мила. Таким чином, щороку у відро для сміття потрапляє близько 100 грамів мила.

Як показує практика, уникнути цих непотрібних витрат можна. Залишок мила — це, на перший погляд, річ непотрібна, тому його зазвичай викидають у відро для сміття. Проте, не поспішайте! Зробіть у ванній кімнаті спеціальну ємність для таких залишків. Для цього підійде звичайний флакон з-під рідкого мила. Коли ємність заповниться, знайдіть залишкам нове застосування.

По-перше, обмилки можна подрібнити, а потім залити ємність гарячою водою. Через деякий час ви отримаєте цілий флакон рідкого мила. Таким розчином можна мити посуд, автомобіль, прати дитячі речі. Це також чудовий засіб для миття кухонних раковин та меблів. Якщо додати нашатирний спирт, вийде ефективний засіб для миття лінолеуму та кахлю.

Господині розповіли, як з користю використовувати обмилки
Господині розповіли, як з користю використовувати обмилки

Деякі господині навіть стверджують, що за допомогою мильної суміші можна клеїти новорічні сніжинки із серветок на вікна, і потім відмити їх буде нескладно. Якщо у вашій квартирі пластикові вікна ще не встановлені, мильний розчин можна використовувати для утеплення вікон. Паперові смужки, приклеєні за його допомогою, навесні легко знімаються, а рами після цієї процедури добре миються.

До речі, будь-яка майстриня вам підкаже, що тонкий шматочок мила може замінити кравецьку крейду. А якщо ви вмієте шити, можна зробити миючу губку зі шматочків мила. Для цього зшийте невеликий мішечок з матерії у формі квадрата, залишивши отвір у кутку. Через цей отвір складайте в мішечок залишки мила — і ви отримаєте універсальну губку для миття.

Якщо шити ви не вмієте, можна використати махрову шкарпетку, яка після прання втратила свою пару. Вона теж стане чудовою основою для виготовлення миючої губки.

Популярне

Подібні новини