Герань – не просто квітка, а ціла аптека: як виростити пишну красуню і отримати власні ефірні олії

Догляд за геранню потребує певних особливостей, про які не варто забувати, якщо ви хочете виростити цю рослину в домашніх умовах. Про них ы поговоримо.

Герань – дуже невибаглива та витривала рослина. Напевно, саме тому квітникарі найбільше люблять вирощувати її вдома. Коли герань цвіте, вона дуже гарна і випромінює приємний аромат. З листя цієї квітки отримують навіть ефірні масла, які використовуються в парфумерії та для лікувальної ароматерапії.

Пеларгонія, або як її називають у народі – герань, є однією з найпоширеніших кімнатних рослин. Сьогодні відомо майже 270 видів герані.

Для гарного зростання герані в домашніх умовах потрібно забезпечити рослині достатнє освітлення. Якщо буде недостатньо світла, герань послабшає і припинить цвісти. У темні зимові місяці варто ставити поряд з квіткою ультрафіолетову лампу або забезпечити звичайне освітлення.

Садівники розповіли, як виростити герань в домашніх умовах
Садівники розповіли, як виростити герань в домашніх умовах

Герань потрібно посадити в парниковий ґрунт, змішаний з піском, а поливати її лише тоді, коли ґрунт буде досить сухим.

Для отримання нових рослин можна посадити насіння, але краще відірвати гілочку квітки з пагонами, поставити у воду і після появи коріння пересадити в горщик. Якщо ви вирішили посадити насіння, найкращий час для цього – кінець серпня або кінець жовтня, залежно від погоди. Посаджене в цей час насіння вже навесні дасть перші квіти.

Часто герань заражається грибковими захворюваннями, на листі з’являються червоні або коричневі плями. Щоб запобігти поширенню хвороби, хворі гілочки і листя слід зрізати і викинути.

Важливо ретельно стежити, щоб квітка отримувала достатньо вологи, світла та тепла, оскільки нестача одного з цих елементів може призвести до захворювання кореневої системи. При виявленні вузлів рослину слід викопати і викинути, а заражений ґрунт негайно замінити.

Бажаємо успіхів у вашому домашньому садівництві!

Популярне

Подібні новини