Місячний календар для вашого волосся: коли стригтися, щоб мати розкішну гриву. Поради від перукарів

Особливу увагу привертає взаємозв'язок Місяця з маніпуляціями волоссям. У стародавні часи волоссю приписували надприродні властивості і ставилися до нього вкрай обережно.

Нині багато хто вважає волосся своєрідним провідником між людиною та навколишнім світом. Вважається, що волосся накопичує енергію і може бути використане для магічних практик, як-от наведення пристріту чи привороту. Через це більшість людей дбайливо ставляться до свого волосся, остерігаючись викидати його або довіряти стрижку непевним особам. Від того, хто і коли підстриг волосся, може залежати як здоров’я, так і швидкість його росту.

Навіть сучасні перукарі визнають, що стан волосся залежить не лише від належного догляду, а й від періоду, коли було зроблено стрижку чи фарбування. Різні фази Місяця по-різному впливають на волосся.

Тим, хто прагне швидко відростити довге волосся, рекомендують стригтися на молодий Місяць, оскільки це значно пришвидшує ріст. Якщо людина робить складну стрижку і хоче якнайдовше зберегти її форму, варто стригтися на повний Місяць. Це також підходить тим, чиє волосся втратило густоту.

Експерти розповіли, чому не можна стригтися на спадний місяць
Експерти розповіли, чому не можна стригтися на спадний місяць

Фарбування, виконане на повний Місяць, триматиметься довше, ніж зазвичай. Однак на спадний Місяць стригти волосся не рекомендується. Цей період більш сприятливий для позбавлення від небажаного, наприклад, шкідливих звичок, як-от куріння чи вживання алкоголю. Спадний Місяць часто використовують для проведення ритуалів на розрив стосунків.

Багато перукарів не радять стригтися в цей період, особливо тим, у кого волосся росте повільно. Енергія спадного Місяця діє на волосся таким чином, що ще більше сповільнює його ріст. Як наслідок, довжина волосся майже не змінюється протягом тривалого часу. Крім того, стрижка, зроблена на спадний Місяць, може спровокувати посилене випадіння волосся, погіршення його стану або зміни структури.

Так само обережно слід підходити до фарбування в цей період. Волосся може швидко втратити насиченість кольору.

Популярне

Подібні новини