СТОП слимакам! Неодноразово перевірений спосіб боротьби зі слимаками: повилітають як ошпарені з городу

Слимаки... Ці крихітні ласуни здатні ледь не за 1 ніч залишити вас без врожаю. Аби їхній банкет на плодах вашого врожаю був невдалим, радимо скористатися нашим лайфхаком.

Як же ж вивести слимаків? Ці молюски настільки хитрі, що їх не так просто і спровадити з городу. Основна причина — активність шкідників припадає на пізню ніч. Крім того, що вони активно поїдають врожай, так ще й розмножуються зі швидкістю світла.

Втім, їхній появі можна зарадити. Допоможуть в цьому прості рослини.

Як позбутися слимаків на городі: 4 простих трюки
Городники розповіли, як надовго вивести слимаків з дачної ділянки

Одним з таких прикладів є розмарин лікарський. Коли йдеться про слимаків, цей зелений красень діє, як непереборна стіна. Його лист виділяє інтенсивний аромат, який об’єднує в собі хвойні, цитрусові та камфорні нотки – це з’єднання нестерпне для молюсків. Водночас для вас цей запах може стати улюбленою ноткою в кулінарії, адже розмарин є важливою пряністю в багатьох стравах. Ось такий універсальний захисник, який одночасно і захищає дачу, і дарує радість під час приготування їжі.

Петрушка посівна – це ще один справжній герой у боротьбі зі слимаками. Її запах відлякує молюсків завдяки ефірній олії, що відома як камфора. Але для людини цей запах приємний і свіжий. Що важливо, петрушка збагачує ваші страви вітамінами, тож це не просто природний репелент, а й справжній заряд здоров’я для вашого столу.

Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки
Городники розповіли, як надовго вивести слимаків з дачної ділянки

Якщо вже ви помітили на ділянці коричневого нахабу, тут на допомогу прийде ваш муркотячий дружок. Ні, котик не буде полювати на молюсків. Тут справа в іншому. Його хутро стане просто непереборним бар’єром для слимаків. Вони просто ненавидять шерсть, адже не можуть по ній пересуватися. Тому добре вичешіть свого улюбленця та розкладіть все підшерстя коло стебел городини.

Популярне

Подібні новини