Сама собі вдячна, що використала це добриво на городі: всього 1 дія і земля родила тоннами у мене в 2024

Використання сірки, одного з найвідоміших хімічних елементів з таблиці Менделєєва, на городі та в саду може стати ключем до багатого врожаю та здорових рослин.

Якщо коротко, то цей елемент є важливим компонентом для розвитку рослин, оскільки вона бере участь у багатьох біохімічних процесах: синтез білків, фотосинтезу та захист від хвороб.

Не всі культури однаково потребують сірки, але є ті, які особливо позитивно реагують на її додавання. Це, наприклад, хрестоцвіті культури — капуста, редиска, ріпа, гірчиця.Їм вона необхідна їм для формування ефірних олій, які забезпечують специфічний аромат і смак.

Городник розповів, як правильно використовувати сірку для підживлення

Також цибулеві культури потребують сірки для розвитку своєї гостроти та аромату, а також вона допомагає цим коренеплодам захищатися від грибкових захворювань, таких як пероноспороз. Бобові рослини використовують цю речовину для формування білкових сполук. Сірка допомагає покращити смак та аромат винограду, малини, смородини та інших ягідних культур. Вона також сприяє рівномірному дозріванню ягід та підвищує їх стійкість до хвороб.

Як застосовувати сірку на городі та в саду?

Застосування її на ділянці може відбуватися в різних формах та з різною метою. Ось кілька основних способів використання.

Городник розповів, як правильно використовувати сірку для підживлення

Порошкова сірка є ефективним засобом для боротьби з грибковими захворюваннями. Її використовують для обробки рослин у суху погоду, посипаючи листя та стебла. А ще її можна додавати в ґрунт перед посадкою культур. Це допоможе збалансувати кислотність ґрунту, особливо якщо у вас лужні ґрунти.

Втім найпоширенішим варіантом є використання сульфату амонію, який містить азот і сірку. Це добриво підходить для більшості овочевих та фруктових культур. Окрім нього існує сульфат калію — ще одне корисне добриво із цією речовиною у своєму складі. Його часто використовують для підживлення плодових дерев та ягідних кущів.

Зазвичай використовують 0,3-0,5% розчин для обприскування листя. Це допомагає знизити ризик зараження грибковими інфекціями та покращити загальний стан рослин.

Популярне

Подібні новини