Так суперфосфат восени не вносять: він до коріння не дістанеться. 5 помилок, які роблять 9 з 10 дачників

Суперфосфат - дуже популярне добриво серед українських дачників. Та просто купити його і розсипати по грядках недостатньо. Розповідаємо про пошрені серед дачників помилки.

Суперфосфат збагачує рослини необхідним фосфором і посідає провідне місце серед фосфорних добрив. Він чудово підживлює нейтральні та слабколужні ґрунти, але втрачає ефективність на кислих. Тому перед внесенням варто перевірити кислотність ґрунту.

Рослини найкраще засвоюють фосфор із суперфосфату, коли ґрунт зволожується, сонце яскраво світить, а повітря прогрівається вище +15°C. Несприятливі умови, як-от посуха чи холод, перешкоджають поглинанню фосфору.

Поверхневе внесення суперфосфату часто призводить до помилок. Фосфор погано рухається в ґрунті, тому його слід закопувати безпосередньо до кореневої зони. Інакше рослини не зможуть ефективно поглинати цей елемент. Рекомендується розміщувати добриво в спеціально підготовлених отворах біля коренів.

Городники розповіли про помилки під час внесення суперфосфату
Городники розповіли про помилки під час внесення суперфосфату

Щоб покращити рослинами засвоєння фосфору, потрібно обов’язково зволожувати ґрунт. Після внесення суперфосфату обов’язково полийте землю, створюючи сприятливі умови для поглинання поживних речовин корінням.

Хоча багато дачників та городників вважають позакореневе внесення фосфору малоефективним через слабке проникнення через листя, дослідження доводять його користь при гострому дефіциті елемента. У такому випадку можна розпилювати водорозчинний суперфосфат, але зменшіть дозу вдвічі порівняно з кореневим внесенням.

Застосування суперфосфату значно спрощується, коли ви опановуєте основні принципи його використання. Знаючи всі агротехнічні хитрощі досвідчених городників,  ви створите оптимальні умови для росту та розвитку ваших рослин. Бажаємо успіхів на грядках і рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини