Ще бабуся Тамара радила припорошувати грядку в 10 місяці цим добривом! Перевірено часом і мішками врожаю

Однією з найпопулярніших цибулинних рослин є часник. Його вирощуванням займаються практично всі садівники й дачники — від аматорів до професіоналів.

І це не дивно, адже часник — багаторічна і вкрай витривала рослина. Найчастіше його навіть підсаджують до інших садових культур, наприклад, до полуниці, оскільки часник відлякує шкідників і виділяє безліч корисних речовин.

Сьогодні ми розповімо, чим удобрити грядку, щоб збільшити не лише врожай, а й підвищити його якість. Зараз жовтень, а це означає, що саме час приступити до посадки озимого часнику, адже температура ґрунту зараз є найбільш підходящою. Зубчики саджаємо вертикально, при цьому денце має щільно стикатися з ґрунтом.

Це необхідно для швидкого укорінення рослини. Після посадки ущільнюємо ґрунт, особливо це стосується пухких і пористих ґрунтів. Потім землю удобрюємо за допомогою спеціально підготовленого добрива. До його складу входять такі компоненти: 400 грамів доломітового борошна, 200 грамів деревної золи та 200 грамів тютюнового пилу.

Експерти розповіли про жовтневе підживлення часнику
Експерти розповіли про жовтневе підживлення часнику

Зазначимо, що зола з хвойних порід вважається найкращою, тому, за можливості, застосовуйте саме її. Компоненти ретельно перемішуємо і рівномірно висипаємо на грядки часнику. Надалі вони потраплять у ґрунт разом з водою та забезпечать рослині належне живлення і захист від різних захворювань. Такий спосіб обробки грядок озимого часнику є досить надійним і, що не менш важливо, натуральним.

У результаті ви отримаєте якісний і рясний урожай часнику без зайвого застосування хімії.

Як бачите, нічого складного у вирощування часнику немає, проте дотримання цих простих та перевірених рекомендацій забезпечить вам щедрий врожай пікантної рослини. Зубчики будуть велики і здорові і чудово смакуватимуть з різноманітними стравами. Тож бажаємо вам щедрого врожаю та успіхів в садово-городніх справах на присадибній ділянці або дачі!

Популярне

Подібні новини