Сальне волосся – все! Стиліст зірок поділився секретом: додаю це в шампунь – і локони сяють до вечора

Ви завжди ретельно доглядаєте за своїм волоссям, не лінуєтеся робити масаж шкіри голови, але змушені щодня мити волосся, тому що вони стають жирними вже надвечір? Розповідаємо, що робити.

Подібні проблеми знайомі багатьом, і причин їх виникнення може бути безліч. Давайте розглянемо найпоширеніші з них.

Кількість шкірного сала, яке виділяють фолікули волосся, багато в чому залежить від генетичного фактора. Якщо у вашій родині хтось уже страждав від швидкого жирніння волосся, то з великою ймовірністю ця проблема передалася вам у спадок. З цією особливістю вам доведеться навчитися жити.

Висока вологість повітря також може впливати на стан волосся. Якщо в регіоні, де ви живете, вологість повітря постійно перевищує норму, то волосся часто стає жирним, оскільки сальні залози активізуються у вологому середовищі.

Хронічний стрес є ще однією причиною. В організмі людей, які тривалий час відчувають стрес, підвищується виробництво кортизолу. Цей гормон впливає на збільшення вироблення шкірного сала, тому важливо вчасно вживати заходів, щоб уникати постійного стресу.

Експерти розповіли, чому швидко жирніє волосся
Експерти розповіли, чому швидко жирніє волосся

Якщо швидке жирніння волосся супроводжується лупою, це може свідчити про наявність шкірного захворювання. Щоб точно визначити причину таких змін, необхідно звернутися до дерматолога.

Часте розчісування та дотик до волосся руками також можуть сприяти жирнінню. Для волосяних фолікул нормальним є вироблення до 20 грамів шкірного сала щодня. Спочатку цей жир залишається біля коріння волосся і поступово поширюється по всій довжині.

Однак, якщо ви часто розчісуєте своє волосся, ви швидше рознесете шкірне сало до кінчиків. Аналогічна ситуація відбувається, коли ви часто торкаєтеся волосся пальцями, залишаючи на ньому жир зі шкіри рук.

Неправильний догляд за волоссям також може бути причиною жирності. Проблема часто виникає через невідповідні шампуні, гелі та інші засоби для догляду за волоссям. Тому важливо правильно підібрати засоби для догляду. Крім того, намагайтеся не мити голову під дуже гарячою водою і не сушити волосся феном, оскільки шкіра голови може реагувати посиленим виробленням шкірного сала.

Незбалансоване харчування теж може вплинути на жирність волосся. Дефіцит вітамінів і цинку сприяє швидкому жирнінню. Тому важливо, щоб ваш раціон був різноманітним і включав багато свіжих овочів та фруктів.

Популярне

Подібні новини