Ділюсь власним досвідом, як розмножувати кімнатні рослини: такої поради на “форумах” ви точно не прочитаєте

Для того, аби кімнатних рослин у вашому домі стало більше, треба знати всього про один хитрий трюк. Експерти порадили, як правильно ділити квіти.

До пересадки рослин потрібно братись рано навесні, коли квіти тільки вступають у період вегетації після тривалого сну. У цей час їм потрібен дуже поживний ґрунт, адже взимку рослини “витягли” з нього всю користь. Експерти рекомендують обережно підбирати підкормки для удобрення рослин.

Як розмножувати кімнатні рослини

Методом живцювання розмножувати рослини ви можете цілий рік, але найкращий для цього час – саме весна, вони краще приживаються. Живці наріжте загостреними й чистими ножицями, спостерігайте, аби не було рваних країв. Якщо не вдалось вдало зрізати, повторіть зріз – аби не було ризику занести інфекції та спровокувати гниття рослини.

Садівники розповіли про простий спосіб розмноження кімнатних рослин – швидко та дуже просто

Для розмноження обирайте тільки живці зі здорових квіток. Якою буде материнська рослина, такою виросте і її “дитина” – з хворобами або без них. Після підготовки живців одразу вкорінюйте їх у землі. В горщик для квітів насипте гальку для якісного дренажу, а потім – поживний ґрунт. Для того, аби зробити лунки в землі, використовуйте паличку для пікірування.

Садівники розповіли про простий спосіб розмноження кімнатних рослин – швидко та дуже просто

Після посадки рослини влаштуйте мініатюрну теплицю. Молоді живці краще почуватимуться у правильно підібраному мікрокліматі. Зверху встановіть банку чи пакет, аби покривний матеріал не торкався листочків. В умовах підвищеної вологості та температури живцям буде набагато простіше пустити коріння. Коли теплиця готова, її потрібно залишити у кімнаті, де багато світло та дуже тепло. Після укорінення зніміть укриття та поливайте рослини добривом у половинній концентрації.

Популярне

Подібні новини