Як найкраще зберігати часник, буряк та моркву: поради від розумних городників – овочі збережуться на 100%

Зараз саме час завершувати підготовку ділянки до зими, а зібраного врожаю – до тривалого зберігання. Порадами та спостереженнями щодо зберігання деяких овочів поділилися досвідчені городники.

Часник

За словами садівників з багаторічним стажем, викопаний часник потрібно очистити від землі, зв’язати по 6-7 головок у пучки та підвісити на просушування приблизно на тиждень. Потім слід обрізати стебло та коріння, і залишити ще на тиждень сушиться. Після цього головки часнику рекомендують помістити у літрові пластикові відра.

Робити це потрібно шарами. Кожен шар часнику необхідно засипати великою кількістю солі чи борошна. Кришками закривати не потрібно. При такому способі часник добре зберігається у квартирі у темному прохолодному місці.

Буряк

Викопані буряки потрібно промити і просушити, а потім укласти в пакети по 10-15 штук. Пакети слід залишити відкритими та зберігати в овочесховищі. Щоб заощадити місце, пакети з коренеплодом можна розмістити пірамідкою: три – у нижньому ряду, два – у другому ряду між нижніми, щоб не був закритий доступ повітря до нижнього ряду, а зверху – ще один пакет між пакетами другого ряду.

Також буряки можна зберігати в холодильнику. Для цього врожай поміщають у спеціальний овочевий відсік або на середню полицю. Перед закладанням мити буряк не потрібно. Кожен плід обертають папером чи фольгою.

Користуюся цими простими правилами зберігання овочів з підручника – і без мороки зберігаю врожай до весни
Користуюся цими простими правилами зберігання овочів з підручника – і без мороки зберігаю врожай до весни

 

Якщо потрібно зберігати овочі довше, тоді найкраще заморозити їх. У цьому випадку буряк миють, знімають шкірку. Потім овочі нарізають, розкладають у невеликі контейнери, герметично закривають та прибирають у морозилку.

Морква

Щоб моркву зберегти до весни, потрібно зробити наступні кроки. Спершу обов’язково прибрати все бадилля, трохи обрізаючи і сам коренеплід. Обрізати слід у тому числі і з кінчика – відросток кореня.

Далі потрібно забрати зайву землю і просушити, але не пересушувати, щоб плоди не почали втрачати вологу.

Також необхідно дотримуватись оптимальних умов зберігання: температура повітря від плюс 1°С до плюс 3°С, а вологість повітря – близько 85%. У приміщенні має бути хороша вентиляція.

Сухі коренеплоди слід розкласти по ящиках, мішках та пакетах. Крім того, моркву можна пересипати будь-яким субстратом: чистим піском, тирсою (обов’язково свіжою), мохом, папером, стружкою, золою.

Популярне

Подібні новини