У грядку під помідори вже зараз вношу “сипуче золото”. Усуваю важливу помилку, через яку томати “гальмують”

Щоб наступного літа збирати з кущів багато томатів, восени слід виконати кілька простих маніпуляцій на городі. Декілька нескладних хитрощів допоможуть підготувати ґрунт для активного росту плодів.

Мало хто знає, що думати про майбутній урожай помідорів потрібно вже восени. Для того щоб томати рясно плодоносили, і ви могли насолоджуватися великими та смачними плодами, доведеться зайнятися підготовкою грядки.

Якщо ви дотримуватиметеся простих правил, перелічених у цій статті, можете бути впевнені: з настанням весни томати активно підуть у ріст.

Що ж необхідно зробити?

На думку досвідчених дачників, пізня осінь якнайкраще підходить для того, щоб підготувати ту ділянку землі на городі, де в наступному сезоні ви плануєте вирощувати помідори. Це стосується як відкритого ґрунту, так і теплиці.

По-перше, не забувайте про правила сівозміни. Найкращі попередники для томатів – це часник або цибуля.

По-друге, восени в ґрунт обов’язково потрібно внести органічні добрива. Це може бути перегній або стиглий компост. Незалежно від того, який склад ви оберете, його потрібно буде взяти в кількості одного відра на квадратний метр.

Уже прямо зараз готую грядку під помідори – і навесні вони не зупиняються у рості. Секрет рясного врожаю
Уже прямо зараз готую грядку під помідори – і навесні вони не зупиняються у рості. Секрет рясного врожаю

По-третє, подбайте про збагачення ґрунту кальцієм і фосфором. Для цього підійде суперфосфат або доломітове борошно, після внесення яких грядки необхідно перекопати.

Ну і по-четверте: для більшої ефективності не забудьте замульчувати грядки, використовуючи для цього листя, солому або накрийте нетканим матеріалом.

Попередні кроки актуальні для відкритого ґрунту. Якщо ж мова йде про теплицю, то варто зазначити, що тут органіка не потрібна. Однак від доломітки та суперфосфату при перекопуванні відмовлятися не варто.

Таким чином, осіння підготовка ґрунту – важливий етап для майбутнього врожаю томатів. Дотримання сівозміни, внесення органічних добрив, збагачення ґрунту кальцієм і фосфором, а також мульчування забезпечать рослинам сприятливі умови для активного росту та рясного плодоношення.

Популярне

Подібні новини