Якщо не цвіте спатифілум, потрібно підгодувати його цим копійчаним засобом: 1 літр під корінь і все готово

Спатифілум — ніжна та витончена квітка, яка чомусь не завжди хоче давати бутони... Що це означає, коли роками рослина не випускає квітконоси та як цьому зарадити?

Коли спатифілум, або, як його ніжно називають, “жіноче щастя”, вперто не розкриває свої квіткові бутончики, здається, що єдине куди згодиться рослина — у смітник. Але розгадка часто лежить не так глибоко, як може здаватися. Причиною того, що не з’являються квітконоси, може бути проста нестача поживних речовин, особливо калію.

І ось тут на допомогу приходять прості кухонні секрети. Харчові відходи, які зазвичай потрапляють у смітник, можуть стати справжнім порятунком для вашого спатифілума. Бананова шкірка – справжній скарб, багатий калієм, магнієм і фосфором, які живлять рослину та стимулюють її до цвітіння.

Експерти розповіли, чим категорично не можна поливати спатифілум
Експерти розповіли, як банан впливає на цвітіння спатифілума

Щоб приготувати цю підживку, достатньо замочити шкірку в місткості з водою на кілька днів. Беремо пропорцію 1 шкірка на 2 літри води. Рідина насититься всіма корисними мікроелементами, і вже за кілька днів ви зможете полити свою квітку цим еліксиром. Використовувати таке добриво слід не частіше, ніж 1 раз на 10 днів.

Та якщо вам хочеться дати спатифілуму довготривалу підтримку, можна використати саму шкірку. Закопайте її в горщик, але обережно, глибше, щоб не привабити небажаних гостей у вигляді шкідників. Шкірка поступово розкладатиметься, насичуючи ґрунт корисними речовинами і підживлюючи вашу рослину місяць за місяцем.

Садівники підказали, як залишки зі столу допоможуть вашому спатифілуму
Експерти розповіли, як банан впливає на цвітіння спатифілума

Яєчна шкаралупа також може стати чудовим союзником у боротьбі за цвітіння “жіночого щастя”. Вона містить калій, а також інші мікроелементи, які зміцнюють імунітет рослини і допомагають їй рости сильнішою. Для цього все необхідно ретельно промити, висушити і подрібнити. Тоді можна сміливо закопувати в ґрунт, де шкаралупа поступово розкладатиметься і віддаватиме свої корисні речовини.

Підживлювати спатифілум таким засобом варто не частіше ніж раз на місяць. Надмірність у добривах може завдати рослині шкоди, тому важливо дотримуватися золотої середини.

Популярне

Подібні новини