Я виявила, які 5 поширених помилок допускала під час прання постільної білизни. Ось що не можна робити

Не варто звинувачувати пральну машину, якщо після кількох разів прання постільна білизна виглядає все гірше і гірше. Зазвичай причиною швидкого зносу стає неправильний догляд за постільною білизною.

Розповідаємо про головні помилки під час прання постільної білизни.

Тривалі перерви між пранням

Навіть якщо людина приймає душ перед сном, протягом кількох ночей на постільній білизні накопичуються мікроби, піт, сальні виділення, пил. Медики рекомендують міняти її не рідше ніж 1 раз на тиждень. За цей час білизна не встигає сильно забруднитися, тому легше відмивається.

Взимку людина менше потіє і спить у піжамі чи нічній сорочці, тому допускається збільшення терміну між пранням до 10-14 днів. Однак наволочки незалежно від пори року забруднюються швидко, тому що з тканиною контактує не тільки шкіра, а й волосся (особливо жирне). Також залишаються сліди від кремів та косметики. Тому наволочки слід міняти через 2-3 дні.

Забули додати засіб для виведення плям

Перед пранням обов’язково потрібно перевірити постільні речі на наявність плям. Якщо вони є, білизну замочують з порошком або використовують режим попереднього прання з засобом для виведення плям. Для видалення застарілих плям на некольоровій білизні допускається застосування порошкових або рідких відбілювачів для пральної машини. З кольорових речей плями видаляють пральним порошком із підсилювачем.

Перевантаження пральної машини

Добре випрати за один раз кілька комплектів постільної білизни, якщо вона займає весь об’єм барабана, не вийде. Якісне прання, полоскання та віджимання виконуються тільки за наявності вільного місця. Тому навіть у пральні машини зі збільшеною ємністю завантажують не більше 50% об’єму барабана.

Багато господинь не знають, що не можна робити під час прання постільної білизни і допускають ці 5 помилок
Багато господинь не знають, що не можна робити під час прання постільної білизни і допускають ці 5 помилок

Неправильний вибір режиму прання

Якщо на постільній білизні не тупцювали в брудних черевиках, немає необхідності використовувати інтенсивні режими. Тим більше, що при цьому збільшується знос. Сучасні миючі засоби добре справляються із звичайним забрудненням на стандартних режимах.

Також для того щоб постільна білизна після прання зберегла зовнішній вигляд, на машинці виставляють температуру та інтенсивність віджиму залежно від виду тканини.

Неправильне сушіння

Пересушена постільна білизна “сідає” і мнеться. Тому її починають прасувати, поки вона ще волога. Кольорову білизну сушать у місці, захищеному від прямих сонячних променів, щоб вона не вицвіла. При використанні сушильної машини встановлюють делікатний режим.

Крім того, щоб не зіпсувати білизну при першому пранні, слід ознайомитися з інформацією на ярлику. Там піктограмами вказано максимальну температуру при пранні, допустимість машинного сушіння, заборону застосування відбілювача тощо.

Популярне

Подібні новини