ТОП-6 дивних звуків, які може видавати ваше тіло: неймовірні факти про організм, які знають не всі

Наше тіло постійно видає різні звуки, багато з яких ми сприймаємо як щось само собою зрозуміле. Проте деякі з цих звуків можуть збентежити, особливо у громадських місцях.

При цьому ми часто не замислюємося, чому той чи інший звук виникає. У цій статті ми пояснимо найпоширеніші з них.

Свист у носі. Мабуть, кожен хоча б раз чув, як його ніс видає свистячий звук при вдиху чи видиху. Це може бути досить дратівливим. Причина, через яку ніс звучить так дивно, полягає в обструкції повітряного потоку, що виникає через скупчення слизу в носовому проході. Проблему можна вирішити, просто очистивши ніс.

Хрускіт у шиї. Якщо у вас тріщить шия, це зовсім не означає, що ви старієте. Звук може виникати в будь-якому віці через бульбашки повітря, що лопаються у внутрішньосуглобовій рідині. Загалом це нормальний процес, але якщо при тріску ви відчуваєте сильний біль, варто звернутися до лікаря.

Гикавка. Сама по собі гикавка нешкідлива, але вона може сильно заважати та дратувати. Гучний звук виникає в результаті мимовільного скорочення діафрагми, що призводить до раптового перекриття трахеї.

Бурчання в животі. Булькаючий звук у животі може з’явитися будь-якої миті — наприклад, коли ви щойно поїли, коли голодні або ж зовсім без прив’язки до їжі. Бурчання в животі означає, що кишечник у цей момент очищає шлунок від залишків їжі та рідини.

Експерти розповіли цікаві факти про звуки організму
Експерти розповіли цікаві факти про звуки організму

Дзвін у вухах. Хоча цей звук чуєте тільки ви, він може викликати сильний дискомфорт. Причиною дзвону можуть бути вушні інфекції, вплив гучного шуму або старіння. Якщо дзвін у вухах виникає дуже часто, потрібно звернутися до спеціаліста.

Відрижка. Це досить поширене явище, але відрижка в громадському місці вважається некультурною. Проте сам звук абсолютно нешкідливий — він виникає через вихід повітря зі шлунка. Щоб рідше стикатися з відрижкою, намагайтеся їсти повільно, щоб не ковтати зайве повітря, а також виключіть із раціону газовані напої.

Тепер, розуміючи причини цих звуків, ви зможете краще контролювати їх виникнення та реагувати на них більш спокійно.

Популярне

Подібні новини