Я сама вирощую ці 6 трав для домашньої аптечки, бо це простіше простого: зекономила не одну сотню гривень

Всього 6 трав, які можна легко виростити вдома, здатні замінити деякі дорогі засоби для підтримки здоров'я. Дізнайтесь, як створити свою аптеку прямо на підвіконні.

Вирощування корисних трав для домашньої аптечки є досить простим. Але цей підхід може забезпечити дуже багато переваг, адже за помірну ціну людина отримує запас натуральних засобів для підтримки здоров’я. Одними з найпопулярніших трав, які використовуються для вирощування вдома, є ромашка, лаванда, чебрець, календула, меліса, а також ехінацея.

Ромашка чудово відома завдяки своїм заспокійливим властивостям. Для кращого ефекту її краще поєднувати з лавандою. Ця рослина сприяє зниженню рівня стресу й нормалізує сон. Вирощувати такі трави можна в саду або ж на підвіконні чи балконі у горщиках. Ромашка та лаванда потребують мінімального догляду, забезпечуючи при цьому дуже багато користі.

Вирощені вдома рослини чудово підходять для приготування корисних чаїв
Вирощені вдома рослини чудово підходять для приготування корисних чаїв

Меліса — ще одна чудова рослина для домашньої аптечки. Вона не тільки знижує тривогу і сприяє покращенню сну, але й позитивно впливає на імунітет. Також стимулятором імунної системи виступає ехінацея. Ця рослина чудово підходить для боротьби з застудами. Щоби вирощувати мелісу й ехінацею треба хороше освітлення, дренаж та регулярний полив. Цим травам необхідно достатньо сонячного світла, що необхідно враховувати під час висадки.

Календула та чебрець є особливо корисними для зовнішнього застосування. Календула використовується для загоєння шкірних ушкоджень, опіків та різноманітних подразнень, а чебрець допомагає підтримати здоров’я дихальної системи. Ці трави легко адаптуються до різного клімату і потребують мінімум зусиль для догляду.

Висушена календула може застосовуватися в народній медицині
Висушена календула може застосовуватися в народній медицині

Посадивши ці шість трав у домашньому саду або прямо у квартирі, ви не лише зекономите гроші, але й отримаєте постійне джерело натуральних ліків.

Популярне

Подібні новини