2 ложки меду на відро води з крану – і живці пускають коріння, немов по команді: секретний укорінювач

Попри те, що у жовтні наша природа готується до відпочинку, можна встигнути посадити живці троянд, винограду та іншої садовини. Аби вона точно проросла до перших заморозків, потрібен укорінювач.

Часом буває так, що потрібно швидко висадити нову городину або розмножити ті кущі, що добре розвинулися влітку, а заморозки вже на носі. На щастя, є цікавий метод, який допоможе швидко укоренити і кущові квіти, і ягоди, і навіть лозу.

Щоб живці пускали коріння, ніби по команді, потрібен всього лише мед. Так, так, бджілки попіклувалися і їхній неповторний нектар підходить не тільки для страв, а й буде корисним для рослин.

Експерти розповіли, як перевірити мед на натуральність
Городник розповів, як медом укорінити живці для посадки

Мед слугує своєрідним фітогормоном, який стимулює процес коренізації.

Для того, щоб вкорінити живці — слід взяти всього дві ложки цього продукту на відро води. Спочатку все краще розчинити в невеликій кількості теплої води, а потім додати решту. І ось вже корінці починають пробиватися, а сама рослина набирає сил. Можна також змочити у бджолиному нектарі майбутні саджанці та встромити їх в картоплю і вже в такому вигляді висаджувати.

Відрізки троянд, смородини можуть стояти там до доби, набираючи сили для майбутнього життя. Важливо не замочувати їх занадто довго — рослина любить міру, а отже, 24 години буде цілком достатньою. А ось винограду лозу можна відправити і на пару днів.

Городник розповів, як медом укорінити живці для посадки

Також тут важливо розуміти, що не будь-який мед підходить. Необхідно використовувати саме квітковий мед, який багатий на справжні активатори росту. Гречаний або липовий такого ефекту не дасть.Беріть свіжий, не зацукрований.

З виноградом історія трохи інша. Його живці можна залишати в медовому розчині на цілих дві доби, повністю зануривши у чарівну рідину. І поки виноград стоїть, ви можете відчути, як ця прадавня сила природи пробуджує нове життя.

Коли живці вже готові, можна додатково створити їм міні-теплицю, накривши їх поліетиленом, ніби огортаючи в теплу ковдру. У такій атмосфері вони почнуть швидко вкорінюватись, і ви зможете насолоджуватися результатами своєї праці значно раніше, ніж могли б уявити.

Популярне

Подібні новини