Кухар в ресторані запропонував прибрати 2 “базові” продукти з картопляних дерунів — вони роблять їх сухими

Дізнайтеся, які два звичні інгредієнти не дозволяють вашим дерунам стати ідеальними. Секрети від шеф-кухаря для приготування ідеально ніжних картопляних млинців.

Деруни — це страва, яку практично кожен з нас пам’ятає з дитинства. Хрумкі зовні та ніжні всередині, вони завжди викликають теплі спогади про батьківський дім та маму, яка готувала таку смачну їжу. Але чи знаєте ви, що два звичні інгредієнти можуть зіпсувати всю магію цієї страви? Сьогодні я поділюся з вами секретом, який дізналася від досвідченого шефа. Саме з ним ви зможете не лише насолоджуватися дерунами самостійно, а й дивувати ними рідних.

Про які інгредієнти мова? Борошно та яйця. Здивовані? Так, більшість кулінарок вважають ці інгредієнти обов’язковими. Але насправді через них страва може не вдатися. Хоча борошно додають для зв’язування маси, воно добре вбирає вологу та робить деруни щільнішими. Що стосується яєць, то вони зовсім не потрібні для “склеювання”. Яйця можуть зробити деруни жорсткішими під час смажіння. Тому для рецепта треба лише картопля, цибуля та крохмаль.

Шеф із досвідом радить не додавати 2 інгредієнти у деруни — стають сухими
Шеф із досвідом радить не додавати 2 інгредієнти у деруни — стають сухими

Щоб страва була ідеальною, ніжною, як в дитинстві, необхідно:

  1. Натерти на дрібній тертці 1 кг картоплі та одну невелику цибулину.
  2. Віджати рідину з картопляної маси через марлю або дрібне сито.
  3. Додати сіль і перець собі до смаку.

Якщо маса занадто рідка, додайте 1-2 ст. л крохмалю. Після цього все добре перемішайте і смажте на розігрітій пательні з олією до золотистої скоринки.

А коли хочеться отримати більш хрусткі деруни, то можна додати в масу трішки селери або моркви. Також починайте смажити не одразу, а через 10-15 хвилин, щоб крохмаль встигнув набухнути. Якщо все ж хочете додати в страву яйце, то використовуйте лише білок. Так ви зможете отримати хрусткішу текстуру без небажаної жорсткості.

Популярне

Подібні новини