З кривого кущика в екзотичне деревце: за 5 секунд перетворила аденіум на розкішну рослину з пишними квітами

Ця рослина чудово доповнить будь-який інтер'єр та стане справжньою окрасою кожної оселі. Ніжні махрові бутони ну просто замилують вас, якщо будете дотримуватися правил догляду.

Аденіум. Єменський барвінок, який чарує з першого погляду: розкішні квіти на пузатеньких стовбурах виглядають ну просто неперевершено. Вирощувати таку рослину вдома — справжнє задоволення, адже вона відносно невибаглива, але завжди потребує уваги.

Найголовніше – створити для квітки умови, максимально наближені до природних. Почнемо з температурного режиму. Аденіум полюбляє тепло, тому влітку, коли температура піднімається вище +20 градусів, він почувається просто чудово. Але варто пам’ятати, що холод може стати для нього фатальним.

Квітникар розповів, як правильно ростити аденіум вдома

Якщо температура впаде нижче +10 градусів, рослина ризикує загинути. Хоча за умови сухого ґрунту він може витримати короткострокове зниження до +6 градусів, краще не експериментувати. Ця рослина — лише для південної та східної сторони квартири і її зовсім не можна лишати на терасі.

Що стосується поливу, то тут діє принцип: краще менше, ніж більше. У холодну пору року, коли температура тримається в межах +10-20 градусів, аденіум не потрібно поливати зовсім. Він перейде у стан спокою, і вода йому буде не на користь.

А ось влітку рослину слід поливати обережно – невеликою кількістю води і лише тоді, коли ґрунт повністю просох. В середньому це роблять один раз на 1-2 місяці. Важливо, щоб полив не спричинив застій води, оскільки це може призвести до гниття коріння і швидкої загибелі рослини. Якщо таке сталося, є один дієвий трюк: поставте горщик на батарею або під інший обігрів, щоб ґрунт висох швидше.

Квітникар розповів, як правильно ростити аденіум вдома

Ще один секрет успішного вирощування аденіума – це світло. Сонячні промені для нього – це як кисень для нас із вами. 12 годин світла — ось той мінімум, який потребує квітка. Якщо погода похмура, і природного освітлення не вистачає, можна скористатися лампами. Але не варто підсвічувати рослину, якщо температура в кімнаті нижча за +20 градусів – це буде марно, аденіум не ростиме.

Популярне

Подібні новини