Очищаємо теплицю від A до Я: секретний спосіб дідуся-агронома творить дива. Готуємо грядки до весни!

Зараз майже кінець жовтня, а це означає, що багато хто вже зібрав практично весь тепличний урожай та займається обробкою ґрунту й конструкцій теплиці від грибкових інфекцій, які виникли за сезон.

Існує безліч препаратів для дезінфекції теплиць, проте далеко не всі вони однаково ефективні та підходять для різних випадків.

Сьогодні ми поділимося з вами інформацією про один вкрай ефективний та універсальний засіб, за допомогою якого ви зможете якісно підготувати свою теплицю до зими та наступного садово-городнього сезону. Якщо ви вже спробували безліч різних засобів, але жоден не дав належного результату, рекомендуємо обробити теплицю за допомогою формаліну.

Цей препарат вже багато років активно застосовується в сільському господарстві для знезараження ґрунту і, без сумніву, допоможе і у вашому випадку. Дезінфекцію формаліном проводять восени, щоб до весни ґрунт вже встиг відновитися. Для обробки тепличного ґрунту використовуйте такі пропорції: у 10 літрах води розведіть 200 мл 40% формаліну.

Городники розповіли, як обробити землю в жовтні
Городники розповіли, як обробити землю в жовтні

Цієї кількості розчину має вистачити на 3 квадратні метри землі. Далі, за допомогою звичайної садової лійки, можна приступити до поливу тепличного ґрунту. Після поливу накрийте ґрунт плівкою на три доби. Після цього часу зніміть плівку та перекопайте ґрунт. Не забудьте наприкінці добре провітрити теплицю, оскільки препарат має специфічний запах. Це важливий пункт, яки не слід ігнорувати.

Знаючи про цей простий та ефективний засіб, ви зможете належним чином обробити свою теплицю і в майбутньому дачному сезоні висаджувати у ній свої улюблені культури.

Тож радимо не нехтувати нашими рекомендаціями, а використати їх стосовно своєї теплиці, і самостійно переконатися, що метод дійсно показує високу ефкктивність. А ми бажаємо вам успіхів у всіх садово-городніх справах та гарних майбутніх врожаїв!

Популярне

Подібні новини