Баба Галя навчила, як “намахати” зиму: тепер моя петрушка зеленіє на грядці, доки інші купують у магазині

Напевно, багато хто вирощує зелень на своєму городі, зокрема петрушку. Але як зробити так, щоб із настанням холодів мати свіжу петрушку на своєму столі якнайдовше?

У сьогоднішній статті ми хочемо поділися з вами перевіреними порадами, які значно полегшать вам життя.

Як відомо, з приходом заморозків зелень починає лягати й жовтіти. Проте петрушка, як культура, не боїться холоду. Дорослі кущі можуть витримувати зниження температури до -10 градусів. Вона замерзає, але потім відтає. Однак, якщо температура опуститься ще нижче, рослина вже не витримує. Щоб зберегти петрушку, городники використовують різні хитрощі.

Петрушку саджають у різних місцях і в різний час. Наприклад, одну грядку використовують для салатів та заготівель, і висаджують її ранньою весною. Іншу грядку починають використовувати пізніше — вона призначена для осені та навіть для збору врожаю у грудні, до сильних морозів. Щоб продовжити життя петрушки, роблять укриття.

Спочатку ставлять дуги, потім накривають старою ковдрою або килимком, а зверху додають плівку. Вдень укриття знімають, якщо дозволяє температура, а на ніч знову накривають. Посадки пізньої осені часто взагалі не відкривають або лише злегка піднімають укриття для провітрювання на кілька годин.

Городники розповіли, як зберегти петрушку на грядці до зими
Городники розповіли, як зберегти петрушку на грядці до зими

Зелень залишається свіжою та соковитою тривалий час навіть без світла. Особливо добре зберігаються кучеряві гофровані сорти петрушки. Якщо ділянка під петрушку зовсім невелика, можна поставити на грядку картонні коробки і зверху накрити плівкою. Таким чином, петрушка зберігається протягом одного-двох місяців. Якщо грудень виявиться теплим, можна зберегти петрушку під укриттям навіть до січня.

Як бачите, все неймовірно просто, якщо знати певні аграрні хитрощі. Тож обов’язково скористайтеся нашими рекомендаціями і ваша петрушка потішить щедрим врожаєм. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини