Як очистити ґрунт від дротяника та личинок хруща: 3 важливі дії, після яких шкідники мерщій підуть з дачі

Холод наближається, але у землі досі можуть проживати та відмінно себе почувати різні комахи. Розповідаємо, як без турбот очистити грядки від дротяника та хруща.

Не варто, мабуть, багато казати про те, наскільки шкідливими є дротяник та хрущ. Ці карапузи можуть настільки швидко розплодитися, що залишать вас взагалі без врожаю. Найнеприємніше в тому, що попри морози, завірюху та холод, ці істоти можуть перезимувати у ґрунті та з радістю дебютувати з першим весняним теплом. Що ж робити у такому випадку?

Перш за все, важливо під час осіннього перекопування слід повністю видаляти всі бур’яни, зокрема пирій. Ця рослина є однією з головних причин поширення дротяника. Її коріння приваблюють цих шкідників, тому при перекопуванні слід звернути особливу увагу на те, щоб не залишити жодного шматочка кореня.

Як позбутися личинок хрущів на полуниці
Експерти розповіли, як вивести дротяника та колорадського жука у жовтні

Другий важливий крок – боротьба з кислим середовищем, яке є улюбленим для дротяників та хрущів. Щоб розкислити землю, восени на ділянці розсипають доломітове борошно, крейду або попіл. Ці засоби повністю нейтралізують рН, роблять ґрунт непридатним для шкідників, а також збагачують його корисними мінералами. Після цього слід добре закласти, щоб ці речовини змішалися з підґрунтям.

Третій і важливий крок у боротьбі з личинками хруща – посів бобових культур, особливо люпину. Ці рослини, можна сказати, слугують бар’єром для шкідників. Поки погода ще дозволяє посійте цей сидерат, а перед заморозками закладіть його в ґрунт. Люпин не лише допоможе знищити шкідників, а й збагатити грядки органічними речовинами.

Городник пояснив, чи варто виводити травневого хруща з ділянки
Експерти розповіли, як вивести дротяника та колорадського жука у жовтні

Крім цього, можна звернутися і до хімічних засобів. Один із таких препаратів – метразіум, який містить спори грибів, що ефективно знищують личинки хруща та дротяників. Його можна замінити як восени, так і навесні, особливо в період проливних дощів.

Популярне

Подібні новини