Терти не доведеться: невістка підказала 1 легкий спосіб приготувати деруни за 15 хвилин без натирання бульби

Деруни — чудова страва, яка потішить не лише смаком, а й простотою приготування. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас цікавий рецепт, де не потрібно натирати бульбу.

Деруни — це справжня любов на тарілці, яка гріє серце й шлунок кожного українця. Традиційно вони готуються з тертої бульби. Але що робити, коли хочеться смакувати хрусткі картопляні оладки, а часу стояти горбитися над теркою немає? Маємо для вас один чарівний рецепт, який позбавить вас зайвої роботи. І, що найприємніше, страву вдасться приготувати всього за 15 хвилин!

Секрет простий — не будемо мучити картоплю теркою, а натомість зваримо її і зробимо ніжне пюре. Це буде основа для наших м’яких, пухких оладок. Але родзинкою цього рецепта стане один неочікуваний інгредієнт — дріжджі. Так, саме вони допоможуть створити легку й повітряну текстуру, яка перетворить звичайні деруни на справжнє диво.

Експерти розповіли, як за допомогою картопляних очистків якісно удобрити грядки на городі
Кухарі розповіли, як приготувати деруни без тертя картоплі

Отож, картоплю зварили й перетворили на ніжне пюре. Далі ми беремо вершки або густу сметану (що є під рукою) додаємо дріжджі та яйця, гарненько збиваємо цю суміш. Потім об’єднуємо її з пюрешкою, додаємо трохи просіяного борошна, і тут вже можна дозволити собі трохи творчості зі спеціями. Сіль і перець — це класика, але, можливо, сьогодні ваш настрій підказує щось сміливіше?

Тісто готове, а ви тим часом розігріваєте духовку до 200 градусів. Викладаєте сформовані оладки на деко, застелене пергаментом, і відправляєте їх у теплі обійми духовки на пів години.

Кухарі розповіли, як приготувати деруни без тертя картоплі

Ці деруни виходять ідеально хрусткими зовні та ніжними всередині, без жодного натяку на те, що приготовлені нестандартним чином. Смак залишається таким же домашнім, як і в дитинстві, коли бабуся смажила деруни на вихідні, але часу й зусиль витрачено значно менше.

Популярне

Подібні новини