Жерстяні бляшанки по 200-300 мл не віддаю нікому – вішаю на дерева: як дізнаєтесь навіщо, зрозумієте мене

Часто з-під згущика, повидла, кукурудзи чи горошку лишається тара. Чому б не знайти їй нове призначення на городі? Розповідаємо, як можна застосувати це приладдя.

Бляшанки на городі можуть стати помічними не лише у вигляді горщиків для рослин. Вони стануть чудовою основою для того, щоб відлякати птахів з вашої дачі.

Дійсно, без крилатих ми б на городі не впоралися. Щонайменше тому, що ці маленькі трудівники полегшують нам задачу у боротьбі з жуками. Проте, шпаки та сойки – справжні непрохані гості у вашому саду. Спочатку вони можуть здатися навіть корисними, адже із задоволенням полюють на комах. Але щойно на деревах чи кущах з’являться стиглі плоди, ці птахи швидко змінюють свої вподобання.

Садівники підказали, які запахи на городі відлякують небажаних птахів
Експерти розповіли, як зробити відлякувач птахів з консервних банок

Вони починають ласувати вашим урожаєм, обкльовуючи ягоди й фрукти, залишаючи за собою лише пошкоджені плоди, в яких із задоволенням селиться інфекція. І ось ви, мовби опинилися у казці, де все гарно цвіло, а тепер від врожаю залишаються самі збитки. Як цьому запобігти?

Є простий і перевірений спосіб – зробити лякало із консервних банок. Це не лише зручно та ефективно, але й додає вашому саду певної самобутності. Річ у тому, що птахи мають надзвичайно чутливі до світла очі. Їх може злякати навіть найменший відблиск. І от тут банки стають справжніми захисниками. Металеві поверхні консервних бляшанок чудово відбивають сонячні промені, створюючи яскраві відблиски, які змушують птахів відлетіти геть.

Експерти розповіли, як зробити відлякувач птахів з консервних банок

Щоб зробити пугало, вам потрібно розвісити ці банки на гілках дерев. Головне – розміщуйте їх дном догори. Так ви уникнете накопичення води всередині, що може не тільки додати банкам зайвої ваги, але й призвести до деформації гілок. Банки під вітром будуть похитуватись, створюючи не тільки світлові відблиски, але й характерний шум, що ще більше лякатиме птахів.

Популярне

Подібні новини