Генеральне прибирання в теплиці: як влаштувати шкідникам “день жахів” і помножити на 10 майбутній урожай

Тримати теплицю в чистоті неймовірно важливо, яякщо ви хочете отримувати здоровий та соковитий врожай. А як це зробити правильно - чтайте далі у нашому матеріалі.

Наближається середина осені, і садово-городній сезон підходить до завершення. У середній смузі тепличні рослини дають останній урожай, а це означає, що настав час подумати про підготовку теплиці та ґрунту до зимового періоду. Основна мета цієї підготовки — позбавити теплицю від шкідників та патогенних мікроорганізмів, які готуються до зимівлі.

Підготовка теплиці до зими проходить у два основні етапи. Перший етап — миття. Для цього слід використовувати господарське мило. Один брусок мила потрібно розчинити в 10 літрах теплої води. Готовий розчин наноситься на елементи конструкції теплиці, після чого витримується 10 хвилин і змивається. Аналогічно обробляються садові інструменти та опори для рослин.

Мило можна замінити харчовою содою, розчином марганцівки або засобом для миття посуду. Другий етап — дезінфекція. Для цього рекомендуємо використовувати хлорокис міді, розмішавши 40 грамів засобу в 10 літрах води.

Городники розповіли, чим обробити теплицю після збору врожаю
Городники розповіли, чим обробити теплицю після збору врожаю

Дезінфекцію ґрунту можна провести розчином мідного купоросу. Для цього потрібно 100 грамів засобу розчинити в 10 літрах води. Цей розчин є відмінним добривом, але його варто вносити не частіше одного разу на три роки, щоб не порушити кислотний баланс ґрунту. Також для очищення теплиці від патогенних мікроорганізмів і шкідників ефективно використовувати сірчану шашку, яку можна придбати майже в кожному садовому магазині.

Підготувавши теплицю до зими за нашими корисними та перевіреними рекомендаціями, навесні ви без сумніву зможете без зайвих проблем розпочати посадку улюблених садових культур на городі чи присадибній ділянці. Робіть все точно за нашими інструкціями і майбутній врожай точно потішить не лише вас, а й ваших сусідів. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини