Цибулева магія жовтня: як 15 см між рядками перетворять вашу грядку на золоту жилу. Час діяти зараз!

Щоб отримати гарний врожай здорової та соковитої озимої цибулі необхідно знати про певні аграрні правила і хитрощі. Детально про них читайте далі у статті.

Настала друга половина жовтня, а це означає, що найближчим часом у середній смузі температура різко знизиться і почнуться перші снігопади. Якщо ви ще не посадили озиму цибулю, не варто зволікати, адже сприятливий для цього період незабаром закінчиться.

Сьогодні ми поділимося кількома порадами, які допоможуть здійснити правильну посадку озимої цибулі. Насамперед, варто зазначити, що цибулю висаджують при середньодобовій температурі близько +5 градусів. За надто високої температури вона може прорости і швидко загинути, а за низької — замерзне і згниє.

Для зимової посадки підходять майже всі сорти цибулі, але найбільшою популярністю користується цибуля-сіянка. Ширина цибулинок при посадці не повинна перевищувати 1 сантиметр. Якщо використовувати більший посадковий матеріал, цибуля піде в стрілки.

Городники розповіли, як правильно висаджувати цибулю під зиму
Городники розповіли, як правильно висаджувати цибулю під зиму

Перед посадкою викопуємо рядки, куди і вносимо посадковий матеріал. Якщо ви висаджуєте сімейну цибулю, слід зберігати відстань між цибулинками близько 25 сантиметрів. Для цибулі-сіянки відстань між рослинами має бути близько 15 сантиметрів. Важливо, щоб цибулинки були повністю покриті землею.

Після висадки цибулю необхідно одразу прикрити шаром мульчі. Не забувайте, що грядку під цибулю треба перекопати щонайменше за два тижні до посіву, інакше рослина може загинути.

Дотримання цих корисних та нескладних рекомендацій в осін допоможній період точно допомож вам отримати рясний і якісний урожай озимої цибулі в наступному садово-городньому сезоні. Категорично не варто ігнорувати ці поради, а також забувати й інші важливі садово-городні справи, які пора виконати на дачі або на присадибній ділянці.

Тож щоб отримати щедрий врожай в наступному році варто ще трішки порацювати. А ми бажаємо вам всіляких гараздів та успіхів!

Популярне

Подібні новини