Прати пальто у пральній машинці: чи можна і як? Хитрощі від сусідки, яка 15 років працює в хімчистці

З настанням прохолодної погоди, багато хто заглядає у свою шафу, і розуміє, що з пальтом необхідно щось робити. Дізнайтеся, як правильно прати пальто в домашніх умовах.

Чи можна прати пальто у пральній машині?

Головне, точно визначити з якого матеріалу виготовлено річ і на основі цього підібрати метод очищення. Знайдіть спеціальний ярлик на виробі, якщо там існує знак з перекресленим тазом, необхідно робити виключно сухе прання. Якщо обмежень немає, то потрібно розібратися, як правильно прати пальто.

Як випрати кашемірове пальто в домашніх умовах

Вироби з кашеміру не можна запускати в машинці – лише вручну. При невеликих забрудненнях обмежтеся локальним очищенням із застосуванням губки та спеціального засобу для кашеміру, розведеного у воді.

Щоб випрати пальто повністю, дійте за наступною інструкцією: наберіть воду у ванну (+30°C). Розчиніть в ній миючий засіб. Замочіть виріб на 15 хвилин.

Обережно стискайте та розтискайте тканину у воді, уникаючи тертя та скручування. Злийте мильну воду з ванни. Кілька разів промийте виріб у чистій воді.

Сушіть пальто горизонтально – на бавовняній тканині. Регулярно міняйте її на суху.

Як випрати поліестерове пальто

Найменш вимогливий матеріал допускає прання будь-яким способом.

Машинне виконується за інструкцією: попередньо замочіть пальто у воді температурою до +30°C, використовуйте суміші для делікатного прання. Сильно забруднені ділянки можна обробити засобом для виведення плям.

Пальто в домашніх умовах перу тільки так, і воно завжди виглядає як новеньке
Пальто в домашніх умовах перу тільки так, і воно завжди виглядає як новеньке

Помістіть виріб у машинку та виберіть спецрежим для поліестеру. У барабан машини покладіть спеціальні кульки для прання пухових виробів. Вимкніть режим віджимання, але запустіть додаткове полоскання.

Сушіть пальто на плічках, уникайте потрапляння на тканину прямого сонячного проміння.

При незначних забрудненнях попереднє замочування можна пропустити і одразу запускати пральну машину.

Як випрати драпове пальто

У цьому випадку краще уникати радикальних заходів та обмежитися локальним чищенням. Для обробки добре підійдуть склади для вовни – нанесіть засіб на тканину за допомогою м’якої щітки для одягу.

Допускається ретельніше очищення за допомогою губки: розчиніть у воді миючий засіб. Змочіть у ньому губку і обробіть забруднені місця чи всю поверхню пальта.

Промийте виріб повністю у воді. Просушіть на плічках у приміщенні з гарною вентиляцією: на веранді, балконі.

Якщо забруднення дуже сильні, можливе ручне прання за інструкцією, як для кашеміру. Машинне прання драпового пальта заборонено навіть на делікатному режимі.

Популярне

Подібні новини