Свекруха коситься на мене, бо я вже готуюсь до розсади: ці 4 компоненти розумні дачники збирають з осені

Город восени потребує від нас пильної уваги і йому зараз так потрібне підживлення. Не обов'язково хапатися за дорогі покупні добрива, адже все, що потрібно вже є на вашому подвір'ї.

Осінь — це час, коли природа готується до відпочинку, а нам з вами вихідних ще довго не бачити, адже зараз потрібно підживити землю та дати їй максимум поживних речовин перед холодами. У жовтні, коли листя падає на землю, а вечори стають прохолоднішими, настав момент подумати про майбутній урожай і збагачення ґрунту на грядках. Існують чотири важливі складники, які варто давати городу восени, щоб забезпечити йому живлення та структуру для прийдешніх посівів. Це — покупний ґрунт, компост, пісок і тирса.

Покупні суміші стануть доречними там, де земля вже втомлена й виснажена роками вирощування. Якщо ви відчуваєте, що ваші грядки втратили силу, варто підсипати ґрунт, спеціально створений для розсади. Його текстура ніжна і пориста, здатна втримувати вологу й одночасно добре дренувати зайву воду.

Городник розповів, чим можна збагатити ґрунт восени

Компост — це магія самої природи, яка щедро повертає нам все те, що ми їй даруємо. Зібрані восени листя, трави, залишки рослинного світу перетворюються на чарівне добриво. Кожна жменя гумусу — справжнє золото. Він не лише живить землю, збагачуючи її мікроорганізмами, які допомагають рослинам зростати міцними та здоровими.

Пісок. Якщо ваш ґрунт — це глина, що тримає в собі воду, не даючи рослинам дихати, то пісок стане тією легкою рукою, що відкриє їм шлях до свободи. Він допомагає зробити землю м’якішою, дозволяючи повітрю й воді безперешкодно просочуватися до коренів. Рослини, які не люблять застій вологи, такі як часник чи цибуля, будуть вдячні вам за цей маленький внесок, який зробить їхнє коріння міцним, а ріст — безперешкодним.

Садівники назвали 4 причини, навіщо сипати пісок на газон
Городник розповів, чим можна збагатити ґрунт восени

Та є ще один секрет — тирса. Але не всяка підійде для вашого ґрунту. Як і в будь-якій справі, тут важлива якість і підготовка. Вогка — може стати джерелом грибкових захворювань, що поглинуть рослини. Однак, якщо ви використаєте добре просушену тирсу, вона стане надійним партнером для вашої землі.

Популярне

Подібні новини