Мед кладу у морозилку і біди собі не знаю: цей хитрий трюк знають лише “обрані”. Не зацукриться, не загусне

Чи знаєте ви, що мед, виявляється можна і навіть треба зберігати у морозилці? Розповідаємо, коли і як правильно зробити, аби зберегти максимум смаку і користі.

Мед – один із найдревніших і найкорисніших продуктів, що подарувала нам природа. Його багатий склад, що включає вітаміни, мінерали та ферменти, робить його справжнім скарбом для здоров’я. Він не тільки слугує смаколиком, але й здатен лікувати, загоювати, відновлювати сили. Ймовірно бортництвом (збір меду диких бджіл) наші предки стали займатися ще за часів ранньої Київської держави і вже тоді придумали, що продукт можна зберігати у бочках. Втім, редакція сайту “Добрі новини” знайшла ще один цікавий спосіб, як залишити мед свіжим.

Звичайно, його можна тримати при кімнатній температурі, і він збереже свої властивості. Але з часом продукт може почати кристалізуватися, втрачати свою текучість і перетворюватися на густу масу. У таких випадках багато хто відкриває для себе секрет заморожування. Здавалося б, чому б і не спробувати?

Експерти пояснили, які ознаки вказують на те, що вам намагаються продати розведений мед
Експерти розповіли, навіщо мед зберігати у морозилці

Мед і так здатен довго зберігатися без особливих умов (навіть археологічні розкопки у Єгипті це підтверджують). Але заморожування має свою особливу перевагу: якщо зробити це правильно, продукт не втратить своїх природних властивостей, не зацукриться, і ви отримаєте можливість зберігати його ще довше.

Ключовий момент у цьому процесі — температура. Для того, щоб смаколик залишився таким самим насиченим і корисним, як і до заморожування, варто стежити, щоб температура у вашій морозильній камері не опускалася нижче -20 градусів. Це межа, за якою мед починає втрачати свою консистенцію: вітаміни розпадаються, ферменти перестають діяти, і він втрачає свою лікувальну силу. При температурі ж, близькій до цієї позначки, продукт зберігається ідеально: його консистенція не змінюється, він не густіє, і не кристалізується.

Як обрати натуральний мед
Експерти розповіли, навіщо мед зберігати у морозилці

Окрему увагу слід приділити і тарі, в якій мед відправлятиметься на зберігання. Найкраще підійде пластик. Він не взаємодіє з продуктом і не змінює його структуру. Проте, якщо ви надаєте перевагу традиційному підходу, можна використовувати і скляні банки. Головне — забезпечити достатній простір у банці, аби мед мав можливість трохи розширюватися під час заморожування і не “луснув” слоїк.

Популярне

Подібні новини