Лимон проти іржі: розкриваємо 1 із найефективніших трюків прибирання сантехніки – секрет з журналу з 90-х

Іржа – це процес окислення, від якого не застрахована жодна сантехніка. Щоб її прибрати, господині використовують різноманітні засоби: продукти хімічної промисловості, народні методи та інші способи.

Розповідаємо, як за допомогою лимона позбутися іржі на сантехніці.

Лимон та зубний порошок (або зубна паста)

Необхідно подрібнити 1 середній лимон у блендері. Частину соку лимона злити в окрему ємність та замочити в ньому губку, якою пізніше потрібно буде змити суміш із сантехніки.

Лимонну кашку слід перекласти в банку та додати 2 ст. л. зубного порошку (зубної пасти). Ретельно перемішати та нанести тонким шаром на іржу, залишити на 40-60 хв. Через зазначений час змити суміш губкою, змоченою у лимонному соку.

Лимон та кава

Для приготування засобу знадобиться заварна кава, можна застосовувати вже використану.

Подрібнений лимон у блендері треба змішати з 1 ст. л. кави та 1 ст. л. миючого засобу для посуду. Нанести суміш на сантехніку, змастити важкодоступні місця, використовуючи зубну щітку. Через 2 години змити губкою з миючим засобом.

Оцет та лимон

Для приготування суміші краще брати звичайний столовий 9% оцет і розводити в пропорції 1:1, а якщо взяти яблучний оцет, то його частину необхідно збільшити в 2 рази.

Завдяки цьому яскравому чудо-фрукту за лічені хвилини прибираю іржу на сантехніці – дієвий лайфхак
Завдяки цьому яскравому чудо-фрукту за лічені хвилини прибираю іржу на сантехніці – дієвий лайфхак

У рівних пропорціях потрібно змішати сік лимона та столовий оцет. Далі змочити відрізки марлі (бинта) або вологих серветок в отриманій суміші та обмотати важкодоступні місця на сантехніці (вигини, місця з’єднання деталей). На решту частин нанести за допомогою звичайної кухонної губки. Через 1-2 години змити теплою водою нанесений розчин.

Сода та шкірки цитрусу

Цей спосіб підходить для рівних поверхонь ванної, раковини, але вимагає застосування сили.

В окремій ємності збризкати соду теплою водою і нанести на іржаву поверхню. Шкірки лимона, апельсина або грейпфрута необхідно змочити в теплій воді і ретельно потерти зверху соди іржаві поверхні.

Кола та сік

Кожну складову наливають в окремі ємності та застосовують по черзі.

У пульверизатор налити Кока-колу і збризкати всі іржаві поверхні, залишити на 30 хвилин. Після чого з другого пульверизатора обприскати лимонним соком цю ж саму поверхню, залишивши на 15-20 хвилин. Після закінчення процедури очищення змити все теплою водою.

Популярне

Подібні новини