Садівники в захваті: цей дідівський метод з 1 склянкою “білого золота” обіцяє врожай, гідний Книги рекордів

Восени для городників та садівників ще не час для відпочинку, адже залишається дуже багато справ, які потрібно вирішити до настання заморозків.

Осінь – це основний період для удобрення ґрунту, коли результат ваших старань буде максимально ефективним. Одним із найдієвіших способів є внесення гашеного вапна, яке часто називають пушонкою. Вапнування не лише знижує кислотність ґрунту, а й збагачує його корисними речовинами, такими як магній, азот, фосфор і кальцій.

Після цієї процедури ґрунт стане більш пухким і краще утримуватиме вологу. Гашене вапно – це хімічна сполука у формі порошку, яка утворюється в результаті взаємодії оксиду кальцію з водою. На ґрунті з підвищеною кислотністю часто з’являються бур’яни, такі як щавель, польовий хвощ та інші.

Якщо ви помітили велику кількість бур’янів на городі, це може свідчити про підвищений рівень pH. Крім того, кислий ґрунт легко розпізнати за білим нальотом на його поверхні. Багато овочів погано ростуть на кислому ґрунті, наприклад, томати не переносять таких умов. Процедуру вапнування можна проводити як восени, так і навесні.

Городники розкрили головний секрет великого врожаю
Городники розкрили головний секрет великого врожаю

Рекомендується вносити вапно саме восени під час перекопування. Ця процедура буде корисною для більшості культур, але особливо її люблять томати, перці та баклажани. Достатньо однієї склянки гашеного вапна на квадратний метр під час перекопування, і ґрунт порадує вас своєю родючістю.

Якщо ви знаєте, що ґрунт має підвищену кислотність, можна двічі за сезон додати по дві склянки вапна. Цю процедуру слід повторювати щорічно для підтримання оптимальної кислотності ґрунту.

Тоб обов’язково скористайтеся нашими корисними порадами, щоб в наступному році врожай овочів та фруктів потішив не лише вас, а й всю вашу родину. Бажаємо вам успіхів!

Популярне

Подібні новини