Сливова магія: секретна осіння формула “2+1+4”, яка змусить ваші дерева плодоносити, як по команді

Щоб в наступному 2025 році ваші сливи дали потужний врожай - попрацювати доведеться ще в цьому. Осінь - найкращий час для підживлення плодових та кісточкових дерев.

Усі кісточкові дерева в процесі своєї життєдіяльності висмоктують із ґрунту необхідні для себе елементи, такі як фосфор, азот, калій та безліч інших макро- й мікроелементів. У разі нестачі поживних речовин у ґрунті дерева можуть захворіти та стати вразливими до різних шкідників і інфекцій. Саме тому важливо правильно здійснювати осіннє підживлення.

Такі кісточкові дерева, як вишня та слива, добре ростуть на злегка лужних ґрунтах. Тому ми рекомендуємо обробити землю під деревами попелом і вапном. Під кожне доросле дерево необхідно внести дві склянки золи та один кілограм вапна, рівномірно розподіливши добриво по кореневому колу.

Для відновлення фосфорного балансу ґрунту під кожне дерево слід додати по чотири столові ложки суперфосфату. Для покращення результату рекомендуємо викласти поверх добрив шар мульчі з перегною або прілого гною. Після цього потрібно ретельно полити землю.

Городники розповіли про важливу дію з кісточковими деревами восени
Городники розповіли про важливу дію з кісточковими деревами восени

Також відомо, що кісточкові дерева особливо чутливі до нестачі кальцію в ґрунті, що призводить до ослаблення коріння та погіршення якості плодів. Тут на допомогу знову приходить вапно, хоча деякі дачники радять робити отвори під деревами й закладати туди невелику кількість крейди.

Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете якісно підготувати вишню та сливу до зимівлі, а також значно підвищити їхнє плодоношення в наступному садово-городньому сезоні.

Тепер, знаючи ці перевірені городні хитрощі по догляду за кісточковими деревами. зокрема сливами, ви точно зможете в наступному році отримати карколомний врожай і порадувати свою родину. А ми бажаємо вам усріхів та щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини