Як збільшити та покращити врожай озимої цибулі: китайський метод посадки в 1 прийом, який вирішує все

Озима цибуля — саме та городина, яка першою потішить вас врожаєм. Аби грядки родили щедро, пропонуємо змінити метод посадки та спробувати східний китайський варіант.

Чи ви коли-небудь чули про китайський метод посадки озимих? Для цибулі, як показує практика — це один з найкращих варіантів.

Цей підхід дозволяє вирощувати цибулю на гребенях, що робить дає більше доступу до сонця, а, отже, городина росте сильнішою та більшою. Попри те, що цибулини виходять трохи приплескуваті, їх розмір вражає, адже сонячне проміння прискорює їх ріст.

Експерти розповіли, як правильно зберігати цибулини квітів, аби вони проросли
Дачники розповіли, як садити озиму цибулю китайським методом

Секрет методу полягає не лише в кращому доступі до світла, а й у тому, що гребені дозволяють зберегти ґрунт пухким навіть протягом морозів та завірюх. Це створює ідеальні умови для кореневої системи цибулі, яка отримує більше повітря, поживних речовин та вологи. Гребені також запобігають вимиванню корисних мікроелементів під час дощів або поливу, що зберігає усі потрібні для рослин речовини прямо у зоні їх росту.

Як підготувати ділянку? Все дуже просто. Спочатку землю розпушують та вирівнюють. Потім, за допомогою грабель, з двох сторін рядків землю згрібають до центру, формуючи маленькі вали заввишки 15-20 сантиметрів.

Городники назвали 4 жовтневі дні, які підходять для висадки цибулі
Дачники розповіли, як садити озиму цибулю китайським методом

Відстань між ними має бути приблизно 30 сантиметрів, що забезпечить городині достатньо простору для розвитку. В цих насипах роблять лунки та висаджують цибулю так, як зазвичай садять картоплю, залишаючи верхівки трохи відкритими, лише злегка присипаними землею.

Особлива увага надається і підготовці самих цибулин перед посадкою. Для кращого проростання з них знімають зайву луску та підрізають сухі кінчики. Така невелика процедура значно стимулює швидший ріст, роблячи городину сильною з перших днів після посадки.

Популярне

Подібні новини