З вікон перестало дути, ніби хтось “махнув” чарівною паличкою: оберіть 1 із цих 2 способів – і буде тепло

Взимку хочеться, аби вдома завжди було тепло й затишно. Правильне утеплення вікон – основний крок на шляху до відсутності протягів у холодний період.

Коли на вулиці настають холоди, важливо запобігти витоку тепла через вікна. Втім, якщо замінити їх неможливо, а викликати майстра для професійного утеплення – задача не з дешевих, то на допомогу прийдуть прості поради. Вам не потрібно витрачати великі гроші для того, аби взимку у вашому домі панувала теплота та комфорт.

Як утеплити вікна до зими

Часто вікна утеплюють за допомогою плівки. Використовуйте спеціальну плівку для такої цілі. Вона створює між собою та вікном повітряний прошарок, який утримує тепло всередині приміщення. Ви можете купити таку плівку в будь-якому господарському магазині або ж використовувати харчову. Втім, перший варіант зручніший.

Експерти порадили декілька простих способів утеплення вікон у квартирі та будинку до зими

Плівку потрібно натягнути на віконну раму та закріпити за допомогою скотчу. Для термоплівки важливо, аби її прогріли феном, аби вона щільно притулилась до вікна. Разом із тим, можна скористатися й іншим, не менш ефективним способом. Він допомагає позбутися протягів, які часто є основною причиною холоду в будинку.

Ущільніть віконні рами та щілини за допомогою вати чи поролону. Якщо у вас старі вікна, то немає нічого дивного, що крізь них проникає холодне повітря. Ви можете закласти їх звичайними ватою або поролоном, ганчіркою чи будь-яким іншим матеріалом, який буде влаштовувати вас в естетичному плані та зможе виконати свою функцію.

Експерти порадили декілька простих способів утеплення вікон у квартирі та будинку до зими
Експерти порадили декілька простих способів утеплення вікон у квартирі та будинку до зими

Щілини між рамою та підвіконням найчастіше заповнюють за допомогою вати, а тільки потім закріплюють зверху малярною стрічкою, аби втримати матеріал на своєму місці.

Популярне

Подібні новини