Я виявила 3 найкращих рослини, які можна вирощувати взимку в теплиці: врожай виросте 100% навіть у холод

Насолоджуватися корисною їжею, вирощеною на власних грядках, можна не лише влітку, а також у холодні місяці. Які культури найкраще підходять для зимових парників? Читайте у нашому матеріалі.

Теплиця на власному участку — це дуже зручно. А використовувати її можна не лише навесні чи влітку, а також після настання холодів. Це дозволить вирощувати свіжі овочі та зелень навіть взимку, щоб отримувати максиму користі в місяці, коли організм потребує більше вітамінів.

Сьогодні городники можуть підтримувати комфортну температуру та створювати оптимальні умови для рослин без значних витрат ресурсів. Також існують культури, які добре адаптовані для зимового вирощування, тому забезпечують щедрий врожай навіть в суворих умовах.

Агрономи назвали 3 рослини, які підходять для вирощування в теплиці взимку
Агрономи назвали 3 рослини, які підходять для вирощування в теплиці взимку

Ідеальним вибором для вирощування взимку є зелена цибуля. Вона невибаглива, тому може рости навіть при відносно низьких температурах (близько 15 °C). Догляд зеленій цибулі також потрібен мінімальний. Висаджувати її потрібно на відстані 5-7 см одна від одної. Важливо, щоб ґрунт мав достатньо поживних речовин. Врожай зелена цибуля дає вже за 20-25 днів.

Можете також висадити в парнику листовий салат. Причому робити це можна багато разів за зиму, щоб регулярно отримувати врожай. Оптимальний інтервал висадки складає 2-3 тижні. В цьому випадку отримувати свіжу зелень можна буде регулярно. Температура для вирощування салату повинна складати 16-20 градусів. Для ефективного росту вам обов’язково знадобляться лампи, якими потрібно організовувати освітлення для рослин протягом 12-14 годин на добу.

Агрономи назвали 3 рослини, які підходять для вирощування в теплиці взимку
Агрономи назвали 3 рослини, які підходять для вирощування в теплиці взимку

Пекінська капуста — це один чудовий вибір для власників теплиць. Причому ця культура є однією з найцікавіших! Для неї важливо підтримувати температуру не нижче 12 градусів, а освітлення може бути неінтенсивним. А ось полив має бути регулярним, причому теплою (але не гарячою) водою. За зиму можна отримати декілька врожаїв пекінської капусти.

Під час вирощування рослин в теплицях взимку важливо подбати про основні етапи підготовки. До них відносяться перевірка теплоізоляції та додаткове утеплення парників, встановлення постійних дверей, організація освітлення, вентиляції та додаткового обігріву. Полив найкраще проводити зранку, щоб створювати комфортний мікроклімат для рослин протягом дня.

Популярне

Подібні новини