Саме восени обробляю ґрунт від хруща, який позбавляє врожаю: працює безвідмовно і всього за 1 обробку

Хрущі. Ці чарівники вісники травневого тепла насправді можуть залишити вас без врожаю. Варто саме восени обробити город від личинок цих жуків. Як? Вам підкаже редакція сайту "Добрі новини".

Хрущі над вишнями гудуть у травні, а починають псувати нам город вже восени. Ці жуки лише на картинках та казках здаються милими. Шкідники відкладають личинки, які успішно зимують у ґрунті, а з настанням першого тепла дебютують і починають свої брудні справи, підгризаючи корінці розсади та дорослих рослин.

Підживившись, вони випурхують зі своїх нір, залишаючи по собі пожовклі кущі, що нерідко починають хворіти на грибок. Втім, це можна виправити, якщо заздалегідь у жовтні потурбуватися про те, щоб вивести майбутнє потомство з-під землі та знищити його.

Як позбутися личинок хрущів на полуниці
Городник розповів, як восени вивести личинки хруща на ділянці

Перекопування землі навряд чи буде помічним, адже ці хитрі жуки закопуються набагато глибше, аніж дістає штик лопати.

Легкі у приготуванні рослинні настої допоможуть не лише прогнати хруща, а й зміцнити ваші рослини.

Цибулиння – ваш перший союзник у боротьбі з личинками. Для приготування настою потрібно взяти відро води і залити лушпиння цибулі у співвідношенні 1:3. Секрет у тому, щоб дати цьому природному еліксиру настоятися п’ять днів, поки він набуде необхідної сили.

Коли розчин готовий, його розбавляють водою один до одного, щоб уникнути зайвої концентрації, і обробляють землю. Якщо лушпиння цибулі не спрацювало, сміливо можна використовувати лушпиння часнику. Обидва ці інгредієнти не тільки відлякують личинок, а й допомагають зміцнити коріння рослин.

Як боротися з хрущами на ділянці
Городник розповів, як восени вивести личинки хруща на ділянці

Ще один простий, але не менш ефективний засіб – йод. Тільки уявіть, як кілька крапель цього буденного засобу може врятувати ваш урожай. Додайте 20 крапель йоду до 10 літрів води, і отримаєте чудовий розчин для боротьби з личинками. Якщо помічаєте, що ваші рослини вже ослаблені й не виглядають так свіжо, як хотілося б, обробіть їх цим розчином тричі з інтервалом у п’ять днів. Йод допоможе знищити шкідників і повернути вашій городині колишню силу.

Популярне

Подібні новини